Παραληρηματική επιστολή του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων προς τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης για τη συστέγαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών με το ΚΑΠΗ

Σύγχρονο “Καιάδα” οραματίζεται ο Γιάννης Χαρίτος

Προκλητική περιθωριοποίηση των ΑΜΕΑ και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από μέρους του, συνιστούν ξεκάθαρα λόγους απομάκρυνσής του από την προεδρία των ΚΑΠΗ

Ρατσιστικό παραλήρημα διακρίνει τον Γιάννη Χαρίτο, ο οποίος ευθέως περιθωριοποιεί τα ΑΜΕΑ και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της Σύρου, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, την οποία υπογράφει ως πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, επιμένοντας εμμονικά στη μη συστέγαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών με τα ΚΑΠΗ στο δημοτικό κτίριο της Νεάπολης, γεγονός που συνιστά κραυγαλέο λόγο για την άμεση απομάκρυνσή του από την προεδρία των ΚΑΠΗ.

Με λόγο ανερυθρίαστα διχαστικό και προσβλητικό απέναντι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τους άπορους, τους ανασφάλιστους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα άτομα που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, τους ανέργους κ.α., τους οποίους και χαρακτηρίζει... ως “επικίνδυνους”, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων ζητά την αξιοποίηση του κτιρίου της Νεάπολης αποκλειστικά και μόνον από τα ΚΑΠΗ, επιμένοντας να προτάσσει το συνδικαλιστικό συμφέρον του και απαξιώνοντας πλήρως τη θέση του, ως προέδρου των ΚΑΠΗ, το οποίο και αποτελεί Τμήμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ως φαίνεται, ο κ. Χαρίτος επανέρχεται στο θέμα που τον “καίει”, αδιαφορώντας απόλυτα για την απρόσκοπτη λειτουργία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες μέσω του έργου των υπηρεσιακών παραγόντων τους, συνδράμουν και στηρίζουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του τόπου που απευθύνονται καθημερινά στα γραφεία τους.

Ο ίδιος, με εμετικές αναφορές όπως, “Κύριε Δήμαρχε ζητάμε την απομάκρυνση των επικίνδυνων Υπηρεσιών που στεγάσατε στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (...), γιατί μπορεί να μας προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα στην υγεία και στην ασφάλεια των μελών μας”, οι οποίες προκλητικότατα επιδιώκουν να “καλλιεργήσουν” άκρως ρατσιστικές νοοτροπίες, δείχνει να οραματίζεται σύγχρονους “Καιάδες”, προσβάλλοντας στο σύνολό της την τοπική κοινωνία της Σύρου.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Χαρίτος ξεχνώντας για ακόμη μία φορά πως είναι και πρόεδρος των ΚΑΠΗ, υποστηρίζει πίσω από την “ταμπέλα” του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, την απομάκρυνση των Κοινωνικών Υπηρεσιών από το δημοτικό κτίριο της Νεάπολης και την παραμονή μόνον του ΚΑΠΗ στο εν λόγω ακίνητο, παραβλέποντας αποφάσεις που ρητά ρυθμίζουν και υπαγορεύουν τον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού έργου και των αρμόδιων Υπηρεσιών στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Η ανοικτή επιστολή του ίδιου προς τον Γιώργο Μαραγκό με ημερομηνία 6/9/2018, η οποία κι έχει κοινοποιηθεί προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β, τον Καθολικό Επίσκοπο, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου, τους αιρετούς του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πλην του εντεταλμένου των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Απόστολου Ρουσσουνέλου, τα αιρετά πρόσωπα της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου, τους βουλευτές των Κυκλάδων, τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και προς ορισμένα εργατικά σωματεία, τις τοπικές κομματικές οργανώσεις των διάφορων πολιτικών κομμάτων και προς τα τοπικά ΜΜΕ, συνυπογράφεται – δυστυχώς - από “διάφορα συμπαραστεκόμενα Σωματεία”, όπως παρουσιάζονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Κοινής Γνώμης.

Αναφορικά με την ανωτέρω ανεκδιήγητη στάση του Γιάννη Χαρίτου, ο οποίος σύμφωνα με τη λογική, θα όφειλε να παραιτηθεί από τη θέση του ως προέδρου των ΚΑΠΗ, καθώς ούτε στοιχειωδώς δεν δείχνει να υπολογίζει την ιδιότητά του ως αιρετού και μέλους του ΔΣ του Δήμου – Σύρου – Ερμούπολης που έχει θεσμική υποχρέωση να προασπίζει την ομαλή ανάπτυξη κοινωνικού έργου, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο εντεταλμένος για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, δημοτικός σύμβουλος, Απόστολος Ρουσσουνέλος.

Ρεσιτάλ” τρομολαγνείας από τον Γ. Χαρίτο

Ειδικότερα, στάση τρομολαγνείας χαρακτηρίζει τον Γιάννη Χαρίτο, ο οποίος στο περιεχόμενο της μακροσκελέστατης επιστολής του προς τον Δήμαρχο και προκειμένου να γίνει – όπως νομίζει – αρεστός στα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, υποστηρίζει παραπλανητικά πως καταργήθηκε η δομή των ΚΑΠΗ και πως η νυν Δημοτική Αρχή “αφήνει χωρίς φροντίδα και απροστάτευτα” τα μέλη της Τρίτης Ηλικίας.

Ο ίδιος, αφού πρωτίστως πραγματοποιεί μία σύντομη αναδρομή στον τρόπο σύστασης των ΚΑΠΗ και φθάνει την αναφορά του ως και τη νομοθεσία με την οποία καταργήθηκαν τα πρώην Νομικά Πρόσωπα ΟΠΑΣ και ΟΠΚΑ, σημειώνει τα εξής: “Κύριε Δήμαρχε, στην 1η Σεπτέμβρη 2014 αναλάβατε επάξια τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Μετά από δύο μήνες περίπου ξαφνικά και απροειδοποίητα μεταφέρατε και στεγάσατε στον αποκλειστικό χώρο του ΚΑΠΗ το Γραφείο της Πρόνοιας που για 34 χρόνια στεγαζόταν σε άλλα κτήρια και τα τελευταία χρόνια στεγαζόταν δίπλα στον Παιδικό Σταθμό της Κ. Μαρούλη και σε ένα αρκετά μεγάλο χώρο και κατάλληλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε και με τα 3 άτομα προσωπικό.

Η ξαφνική μεταφορά που κάνατε δεν προβλέπεται σύμφωνα με την 77109/17/9/1982 απόφαση Υπουργών Εσωτερικών Υγείας και Πρόνοιας ΦΕΚ953/1982. Η απόφαση αναφέρει ότι το κτίριο αυτό θα στεγάζει αποκλειστικά το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων”.

Ο ίδιος δε, εκφράζει την αδικαιολόγητη ενόχλησή του για τη συστέγαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, λέγοντας σχετικά πως, “Κύριε Δήμαρχε, δεν μένουμε μόνο στο γεγονός της μεταφοράς των Γραφείων της Πρόνοιας στο ΚΑΠΗ. Στη συνέχεια είδαμε ότι μεταφέρατε και την Κοινωνική Λειτουργό που ήταν για 30 χρόνια περίπου υπάλληλος του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων που ήταν η ζωή, η χαρά και η ανάσα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας” υποστηρίζοντας προκλητικά και σε λαϊκίστικο τόνο πως, “Τους αφήσατε χωρίς φροντίδα, απροστάτευτους, από τα προβλήματά τους, που για τριάντα χρόνια μοιράζονταν μαζί τους και τους έδινε ζωντάνια, αισιοδοξία και λύσεις”. Συμπληρώνει μάλιστα, πως “Έγινε και το χειρότερο”, επιβεβαιώνοντας τη χαοτική προσέγγισή του επί του θέματος, αφού προσθέτει πως, “Βλέπουμε ότι κανένας δεν σεβάστηκε ούτε τις αποφάσεις των Υπουργών που αναφέραμε ούτε τα ΦΕΚ ούτε το ΚΑΠΗ, ούτε τον παππού και τη γιαγιά, ούτε και τις αποφάσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ούτε τις αποφάσεις του Νομάρχη και τη συστατική πράξη” και υποστηρίζει ότι, “Κατάργησαν ακόμη και τη διεύθυνση και τις ταυτότητες των μελών μας. Αφού, όπως θα δούμε στη συνέχεια, μας αλλάξατε και τις ονομασίες”.

Σημειώνοντας πως από Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, τα ΚΑΠΗ λειτουργούν πλέον ως Γραφείο Υπηρεσιών Φροντίδας Ατόμων Τρίτης Ηλικίας, ο κ. Χαρίτος αναγνωρίζει “διαγραφή του θεσμού” αλλά και “κατάργησή του” στην τρέχουσα θητεία.

Στα ανωτέρω, προσθέτει επίσης, πως “με εντολή Αντιδημάρχου ... αναφέρεται ότι οι αρμοδιότητες είναι απολύτως αλληλοεξαρτώμενες των Τμημάτων Κοινωνικής Προστασίας και ΚΑΠΗ”, κάνοντας λόγο για παράβλεψη των όσων ορίζει ο νόμος.

Παραβιάσεις” για τον ίδιο, η ανάπτυξη κοινωνικού έργου

Σε ανάλογο τόνο συνεχίζει στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο, να αποδεικνύει πως ουδεμία σχέση έχει με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά ούτε στοιχειωδώς και επαφή με τις κοινωνικές ανάγκες της σημερινής εποχής, οι οποίες επιβάλλουν τη συνεχή μέριμνα για κοινωνική στήριξη των ευαίσθητων ομάδων. Προς επίρρωση των προαναφερθέντων έρχεται η στάση αδιαφορίας του - όπως την αποκαλύπτει - αναφορικά με το πώς θα κατοχύρωνε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

“Βλέπουμε στη συνέχεια φέρατε και στεγάσατε άλλη υπηρεσία του ΕΣΠΑ με χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το Κέντρο Κοινότητας που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο. Καταργήσατε το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και στη θέση του φτιάξατε ένα πολυκατάστημα” υποστηρίζει σε προκλητικό τόνο, κάνοντας λόγο μάλιστα για “παραβιάσεις που γίνονταν” από τη Δημοτική Αρχή και για τις οποίες, όπως δηλώνει συγχέοντας τον συνδικαλιστικό ρόλο του με το ρόλο του προέδρου των ΚΑΠΗ, “ο πρόεδρος και η Επιτροπή δεν είχαν γνώση”, ούτε και “σχετικό αίτημα”.

Προτού ολοκληρώσει την επιστολή του, υποστηρίζει ακόμη, πως η συστέγαση αποτελεί “κατάληψη του χώρου των ΚΑΠΗ (...) με τον τρόπο αποφασίζουμε και διατάζουμε”.

Ακραία ρατσιστική αντίληψη

Ο Γιάννης Χαρίτος καταλήγει στην επιστολή του κάνοντας γνωστή την εμετική σκέψη του αναφορικά με τους ωφελούμενους συνανθρώπους μας της Κοινωνικής Υπηρεσίας, λέγοντας τα ακόλουθα: “Κύριε Δήμαρχε ζητάμε την απομάκρυνση των επικίνδυνων Υπηρεσιών που στεγάσατε στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων όπως δεν προβλέπεται από πουθενά, γιατί μπορεί να μας προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα στην υγεία και στην ασφάλεια των μελών μας. Κύριε Δήμαρχε ζητάμε να σεβαστείτε τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας”.

Απ. Ρουσσουνέλος: Ψεύδεται κατάφωρα. Ψήφισε αποφάσεις

Επί της ουσίας τοποθετείται ο εντεταλμένος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Απόστολος Ρουσσουνέλος για όλα τα παραπάνω στην “Κοινή Γνώμη”, διευκρινίζοντας εξ αρχής πως, ο Γιάννης Χαρίτος “λησμονεί” στην επιστολή του να αναφέρει και την ιδιότητά του ως προέδρου των ΚΑΠΗ.

“Δεν θα σταθώ ούτε στη συνειδητή επιλογή του να ψεύδεται κατάφωρα όταν αναφέρει ότι όλα έγιναν “χωρίς να γνωρίζει ο Πρόεδρος και η Επιτροπή”, την ίδια ώρα που ο ίδιος, ως πρόεδρος Επιτροπής, με την ιδιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, έχει ψηφίσει υπέρ των αποφάσεων τις οποίες, σήμερα, ως Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων, αποφάσισε να καταδικάσει” σχολιάζει αρχικά, ξεγυμνώνοντας τον Γιάννη Χαρίτο, ο οποίος όπως προσθέτει ο εντεταλμένος, “ο ίδιος ήταν παρών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ψήφισε και την έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αλλά και την απόφαση περί έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, στην οποία ρητώς αναφέρεται ως χώρος στέγασής του (αρ.10) το δημοτικό κτήριο της οδού Κ. Μαρούλη & Μαυρομουστάκη 9, όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ”.

Υπενθυμίζει δε την “εμμονικού τύπου απαίτηση του κ. Χαρίτου, όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2017 έως και σήμερα, να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο κτίριο οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου”, εξηγώντας όμως, πως πέραν των προαναφερθέντων, θα σταθεί στο γεγονός “του στιγματισμού μίας τεράστιας κοινωνικής ομάδας” από μέρους του, την οποία “τοποθετεί στο περιθώριο, επιχειρώντας να την αποκόψει από την κοινωνική ζωή”.

Θέλουν Γκέτο και Πογκρόμ;”

Αφού επικεντρώνει τις δηλώσεις του στις άκρως προκλητικές αναφορές του Γιάννη Χαρίτου περί “επικίνδυνων υπηρεσιών”, οι οποίες “μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία και την ασφάλεια των μελών μας (σσ. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)”, ο Απόστολος Ρουσσουνέλος εκφράζει τη θλίψη του για τα λεγόμενα του προέδρου των ΚΑΠΗ και θέτει το ερώτημα – σύμφωνα με το σκεπτικό του Γιάννη Χαρίτου – αν για εκείνον “Είναι οι ωφελούμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης άνθρωποι επικίνδυνοι;”.

Τί υπονοούν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων, ότι όσοι συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες αυτές είναι φορείς επικίνδυνων ασθενειών; Είναι άνθρωποι απειλητικοί για την ασφάλεια και τη ζωή άλλων ανθρώπων;” σχολιάζει ο κ. Ρουσσουνέλος, τονίζοντας πως, ο προκλητικός Γιάννης Χαρίτος θεωρεί(;) “επικίνδυνους και μολυσματικούς: τους ανθρώπους με αναπηρίες, τους ανασφάλιστους πολίτες, τους πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και λαμβάνουν εισοδηματική ενίσχυση, τους ανθρώπους που σε κάποια καμπή της ζωής τους θα βρεθούν σε έκτακτη ανάγκη και θα χρειαστούν ενδυνάμωση και ψυχοκοινωνική στήριξη, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους μακροχρονίως άνεργους που λαμβάνουν συμβουλευτική για την εργασιακή και κοινωνική επανένταξή τους, τα άτομα που υφίστανται βία και κακοποίηση, τα θύματα διακρίσεων ή ρατσιστικής συμπεριφοράς, τους ηλικιωμένους που χρειάζονται ενημέρωση και υποστήριξη για τους ίδιους ή για τα παιδιά και τα εγγόνια τους;”.

Καυτηριάζοντας μάλιστα συνολικά την επιστολή του Γιάννη Χαρίτου, ο κ. Ρουσσουνέλος σχολιάζει: “Τι νομίζουν, λοιπόν, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ; Ότι θα ήταν χρήσιμο όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους αποκόψουμε από τον κοινωνικό ιστό; Οραματίζονται Καιάδες”; “Γκέτο”; “Πογκρόμ”; Τι; Φοβούνται μην εξαπλωθούν, από αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας, φοβερές ασθένειες και τρομερές κοινωνικές αναταραχές;”.

Toνίζει δε, πως, “ο τόσο βαθειά υπεροπτικός και απαξιωτικός λόγος απέναντι στους εξυπηρετούμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου είναι ολότελα αντίθετος με κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού και είναι πραγματικά αποτρόπαιο ένας αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκλεγμένος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους ρητορική, που σπείρει τον κοινωνικό διχασμό”.

Ισχνή παρουσία Χαρίτου στα ΚΑΠΗ. Θεωρητικώς κόπτεται...”

Εν συνεχεία, ο κ. Ρουσσουνέλος υποστηρίζει και αναδεικνύει το “θεωρητικό ενδιαφέρον” του Γιάννη Χαρίτου για τα ΚΑΠΗ, για τον οποίο μάλιστα επισημαίνει πως, “έχει ισχνότατη παρουσία, εδώ και πολύ καιρό, στους χώρους του ΚΑΠΗ”.

Ως εκ τούτου, δηλώνει στην εφημερίδα, πως, “αξίζει να τον ενημερώσει κάποιος ότι τα ηλικιωμένα μέλη του ΚΑΠΗ ούτε “κινδύνεψαν”, ούτε “αρρώστησαν” ποτέ εξαιτίας της συναναστροφής τους με τους ωφελούμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών”. Μάλιστα, εξηγεί πως, “Ωφελούμενοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών, μοναχικά άτομα μεγάλης ηλικίας, ωθήθηκαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους να γίνουν μέλη του ΚΑΠΗ, προκειμένου να συναναστραφούν με άλλα μέλη και να αποκτήσουν μια συντροφιά”, ενώ όπως προσθέτει για άλλες κοινωνικές ομάδες, “Νεότεροι άνθρωποι, νωρίτερα αποκοινωνικοποιημένοι, έχουν σήμερα αποκτήσει ένα σταθερό σημείο αναφοράς μέσα στο ΚΑΠΗ και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, κατά τρόπο σωτήριο για την καθημερινότητά τους”.

Υποστηρίζει κατηγορηματικά δε, πως, “Και τα δύο ήταν αποτέλεσμα κοπιωδών προσπαθειών που στέφθηκαν με επιτυχία” ενώ υπογραμμίζει μάλιστα πως, “Από την άλλη, μέλη του ΚΑΠΗ, ο παππούς και η γιαγιά, όπως αναφέρεται και στην επιστολή, προσέρχονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες για διάφορα θέματα και αρκετοί από αυτούς λαμβάνουν στήριξη και συμβουλευτική”.

Ο κ. Ρουσσουνέλος απόλυτος για το ουσιαστικό έργου που προσφέρει η Κοινωνική Υπηρεσία και για τα θετικά που προκύπτουν από τη συνύπαρξη του ΚΑΠΗ με τις άλλες “δομές”, δηλώνει: “Το δημοτικό κτίριο όπου στεγάζονται ΚΑΠΗ και Κοινωνικές Υπηρεσίες είναι ένας κόσμος ανταλλαγής, κατανόησης και αλληλεγγύης και η καθημερινή διεπίδραση όλων των κοινωνικών ομάδων μεταξύ τους, μόνο ωφέλιμη έχει αποβεί ως τώρα”. Επαναλαμβάνει δε, πως, “Ο κ. Χαρίτος δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει αυτό, αφού έχει επιλέξει να μην τιμά με την παρουσία του τα μέλη του ΚΑΠΗ”.

Εκτός των ανωτέρω, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, υπενθυμίζει στον Γιάννη Χαρίτο πως, στο άρθρο 8 του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του ΚΑΠΗ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 438/2016) “τον οποίον ο ίδιος, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος, τότε, της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, εισηγήθηκε, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι στο ΚΑΠΗ μπορεί να εγγράφονται ως μέλη: «Γ)άτομα νεότερης (των 60 ετών) ηλικίας εφόσον […] γ)για ειδικούς λόγους διαπιστώνεται ότι χρήζουν προστασίας και στήριξης»”. Όπως συμπληρώνει μάλιστα, “Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, κατά καιρούς υπήρξαν και υπάρχουν στο ΚΑΠΗ, ως εγγεγραμμένα μέλη ή μη μέλη -μικρή σημασία έχει-, άτομα τα οποία συμμετέχουν στις δραστηριότητες, κοινωνικοποιούνται και στηρίζονται. Άτομα τα οποία ο ίδιος θεωρεί, όπως φαίνεται, επικίνδυνα”.

Κανείς δεν πήρε το ΚΑΠΗ από τους ηλικιωμένους. Όχι στον διχασμό”

Αναφορικά δε και με τα ζητήματα έδρας και αλλαγής του ονόματος των ΚΑΠΗ που “σηκώνει” ο κ. Χαρίτος, ο Απόστολος Ρουσσουνέλος δίνει σαφή απάντηση. “Ο κύριος Χαρίτος προσποιείται πως δεν θυμάται, θα του θυμίσω ακόμη και το άρθρο 3 του ίδιου Κανονισμού, που ο ίδιος εισηγήθηκε το 2016: “Η διοικητική έδρα του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης βρίσκεται στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επί της συμβολής των οδών Κ. Μαρούλη & Μαυρομουστάκη 9 στην Ερμούπολη”. Αλλά και το άρθρο 4: “Το Κ.Α.Π.Η. αποτελεί υπηρεσία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και εντάσσεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως αυτή διαρθρώνεται στον εκάστοτε ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.)”. Κλείνει την απάντησή του στο εν λόγω θέμα, λέγοντας κατηγορηματικά πως, “Κανείς, λοιπόν, δεν πήρε το ΚΑΠΗ από τους ηλικιωμένους, όπως διατείνεται”.

Στον επίλογο των δηλώσεών του, ο Απόστολος Ρουσσουνέλος κλήθηκε να τοποθετηθεί αναφορικά και με όσους συνυπογράφουν την επιστολή Χαρίτου. Χωρίς να σχολιάζει αναλυτικά, θέλησε μόνον να σημειώσει πως, “Ζούμε μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα και προσπαθούμε όλοι, με νύχια και με δόντια, να διατηρήσουμε τις αξίες και την ανθρωπιά μας. Να μην φάμε ο ένας τις σάρκες του άλλου”.

Ολοκληρώνει τη δήλωσή του, λέγοντας τέλος πως, “Καλώ όλους τους σκεπτόμενους πολίτες του τόπου, καλώ τους εκπροσώπους των Σωματείων και Συλλόγων που συνυπογράφουν αυτήν την πολωτική και γεμάτη ανακρίβειες επιστολή, να μην κανονικοποιήσουν τον διχασμό”.

 

 

Σχετικά αρχεία: