Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να διατηρηθεί η χρηματοδότηση για το έργο

“Πυρετός” αντιπαράθεσης για το στάδιο Πευκακίων

Εξασφάλιση ποσού από τον Δήμο για τις σωστικές εργασίες των αρχαιολογικών ευρημάτων

“Κόκκινο” χτύπησε το “θερμόμετρο” της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης και στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για την υπόθεση του σταδίου Πευκακίων, μετά από τη γνωστοποίηση των ενεργειών του Δημάρχου σχετικά με τα ζητήματα των σωστικών εργασιών και της προσπάθειας διατήρησης της χρηματοδότησης για το πολυσυζητημένο έργο της αποκατάστασής του.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που αντάλλαξαν δημοσίως οι δύο πλευρές, προ εβδομάδος, αναπτύχθηκε “διάλογος” κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από την τοποθέτηση του Νίκου Λειβαδάρα για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου που ανέμενε και αναμένει – εναγωνίως - η νεολαία του νησιού, καθώς και η αθλητική – στιβική κοινότητα.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμος προχώρησε στη διάλυση της πρώτης εργολαβίας, καθώς πέραν των καθυστερήσεων στην όποια εξέλιξη εργασιών εντός του αθλητικού χώρου, κάθε άλλη πρόοδος “πάγωσε” μετά από την επέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού για την διαπίστωση αρχαιοτήτων κάτω από το σημείο των κερκίδων, πλησίον της εισόδου.

Μετά τα παραπάνω και την διάλυση της πρώτης εργολαβίας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να ζητήσει πρωτίστως τη διατήρηση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, αφού προηγουμένως υλοποιηθούν οι σωστικές εργασίες για το τείχος που διαπιστώθηκε στον χώρο και για το κόστος του οποίου εξασφάλισε χρήματα ο Δήμος από ίδιους πόρους.

Το έργο δεν αφήνεται στην τύχη του

Σαφής παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του σταδίου, γνωστοποιώντας τις κινήσεις του προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αφού πρωτίστως πραγματοποίησε μία συνολική αναφορά για τις επαφές του μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τηλεφωνικών οχλήσεων, σημείωσε τα εξής: “Έφυγε έγγραφο από εμένα προς το Υπουργείο Πολιτισμού με το οποίο ζητώ τη διατήρηση της χρηματοδότησης του έργου”. Υπενθύμισε μάλιστα πως αν και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 700 χιλ. ευρώ (Δήμος και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), ωστόσο, ο πρώτος ανάδοχος μετά από την υποβολή μεγάλης έκπτωσης είχε επιχειρήσει να αναλάβει το έργο με το ποσό των 376 χιλ. ευρώ.

Με αυτήν την κίνηση, εξήγησε ο κ. Λειβαδάρας πως επιχειρεί ο Δήμος “να διατηρηθεί ο διαγωνισμός ανάθεσής του μετά την ολοκλήρωση της σωστικής ανασκαφής ώστε να προχωρήσει το έργο”.

“Επίσης ζητάμε την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης ώστε να περιλαμβάνει το υποέργο της σωστικής ανασκαφής και να παρατείνει τη διάρκεια κατά 24 μήνες ακόμη, πέραν της προβλεπόμενης σε αυτήν, δηλαδή έως 1/11/2024 ώστε εντός του χρονικού αυτού διαστήματος να ολοκληρωθεί η ανασκαφή, το έργο να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί” δήλωσε προς το σώμα σε απόλυτο τόνο.

Μάλιστα στα παραπάνω θέλησε να συμπληρώσει πως, “κάναμε πρόταση προς το Υπουργείο ότι ο Δήμος προτίθεται να χρηματοδοτήσει τις σωστικές ανασκαφές με το ποσό των 82 χιλ. ευρώ από ίδιους πόρους προκειμένου να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να προχωρήσει”.

Σχολιαστικά δε, εξήγησε πως, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό καθώς πανελλαδικά ακολουθείται από το Υπουργείο η ίδια διαδικασία όταν εντοπιστούν αρχαιότητες.

Ν. Λειβαδάρας: “Είδαμε κ. Μαραγκέ εσείς ως πολιτικός γίγαντας που οδηγήσατε το θέμα”

Πέραν των ανωτέρω, ο Δήμαρχος θέλησε να σχολιάσει για πρώτη φορά τη στάση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Μαραγκού αναφορικά με το... επίπεδο των πολιτικών αναφορών του στις σχετικές ανακοινώσεις.

“Θα πρέπει να τοποθετηθώ για κάποια συγκεκριμένα σημεία γιατί δυστυχώς έχουν γραφεί πράγματα, τα οποία νομίζω πως ξεπερνούν τα όρια της αντιπολίτευσης γιατί ο αντιπολιτευτικός λόγος – για εμένα – ενέχει κριτική και επίσης έχει πρόταση. Το να γίνονται προσωπικές επιθέσεις νομίζω ότι δεν τιμά κανέναν” υποστήριξε ο κ. Λειβαδάρας, λέγοντας πως έχει απαντήσεις στις τοποθετήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με το ότι η Δημοτική Αρχή “θα πρέπει να σοβαρευτεί”, ή ότι “αδιαφορεί” αλλά ακόμη και όσον αφορά στο ότι ο Δήμαρχος “είναι με κατεβασμένα χέρια” ενώ θα έπρεπε “να είχε κατασκηνώσει στο Υπουργείο Πολιτισμού”.

“Θα ήθελα να πω ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, πέρα από τα έγγραφα, πέρα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τις παρεμβάσεις. Όλα τα έγγραφα είναι στη διάθεσή σας, αλλά πέρα από αυτά έχει γίνει μία σειρά ενεργειών. Άρα, δεν ξέρω τί εννοεί ο κ. Μαραγκός ότι εκείνος είχε κάνει έξι ταξίδια. Μάλλον είναι μία ξεπερασμένη πολιτική” σχολίασε απαντώντας στις επισημάνσεις του πρώην Δημάρχου σχετικά με τις επαφές του με το Υπουργείο για να διεκδικήσει χρηματοδότηση για το έργο, προσθέτοντας ακόμη πως, η σημερινή Δημοτική Αρχή “έχει κάνει ό,τι καλύτερο, παρόλο που είναι τόσο χρονοβόρες οι διαδικασίες”.

Ο κ. Λειβαδάρας δεν παρέλειψε να δώσει τη δική του απάντηση σχετικά και με τις αναφορές περί “πολιτικού νάνου” που του απέδωσε ο κ. Μαραγκός.

Εσείς οι πολιτικοί γίγαντες είδαμε που το οδηγήσατε το θέμα. Εσείς το οδηγήσατε εκεί κ. Μαραγκέ το συγκεκριμένο έργο. Αυτή ήταν η υπόθεση. Και το πόσο καλά πήγατε ως Δημοτική Αρχή το απέδειξαν οι εκλογές του 2019 που σας έστειλαν στην αντιπολίτευση. Χρησιμοποιείστε επιχειρήματα, κάντε την πρότασή σας και ευχαρίστως να τη δεχτούμε όταν έχετε δίκιο. Το να υποβιβάζουμε τόσο πολύ την πολιτική ζωή του τόπου, δεν το αξίζει η Σύρος” υποστήριξε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως η Δημοτική Αρχή Γιώργου Μαραγκού δεν μερίμνησε για να έχει πρώτα όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, πριν τη δημοπράτηση του έργου.

Μ. Αληφραγκής: “Η ρητορική σας ανάλογη με των αρνητών της πανδημίας”

Τη σκυτάλη πήρε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, ο οποίος εστίασε την τοποθέτησή του στις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για το έργο, δίνοντας απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης επί του θέματος.

Μάλιστα ο ίδιος αποδόμησε τις θέσεις της μείζονος μειοψηφίας για το έργο, θέτοντας παράλληλα το ρητορικό ερώτημα, “πώς διοικούσε τόσα χρόνια η παράταξη Μαραγκού;”.

Ξεκινώντας από τη σημερινή απόφαση για τη διάλυση της εργολαβίας, ανέφερε τα εξής: “Ο Δήμος σαφώς έπρεπε να πάει σε οριστική διάλυση της υπάρχουσας εργολαβίας. Πρώτον επειδή ο ανάδοχος δεν υπέβαλε αίτημα παράτασης εντός νόμιμου χρονικού διαστήματος. Δεύτερον ο ανάδοχος έχει προβεί στην ολοκλήρωση και τον καθαρισμό των καθαιρέσεων των επικίνδυνων κτισμάτων, στην τοποθέτηση της εργοταξιακής περίφραξης καθώς και στην αφαίρεση της εργοταξιακής ράμπας. Τρίτον όλες οι εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και μετρηθεί και πιστοποιηθεί. Τέταρτον και βασικότερο, επειδή δεν είχαν εκκινήσει μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οι σωστικές ανασκαφές”.

Ως εκ τούτου, τόνισε πως, “Το έργο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί σύμφωνα με τη μελέτη, για τον σκοπό που προβλέπεται στην τρέχουσα χρονική περίοδο”.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, απάντησε και σε μία σειρά άλλων ερωτήσεων. “Ρωτήσατε κ. Μαραγκέ για τις απόψεις της Επιτροπής παραλαβής, αγνοώντας ότι στα δημόσια έργα οι Επιτροπές παραλαβής συγκροτούνται μετά την ολοκλήρωση των έργων. Ρωτήσατε επίσης γιατί ο εργολάβος δεν υπέβαλε αίτημα παράτασης. Ασφαλώς δεν γνωρίζετε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν ήταν γνωστός και αυστηρά καθορισμένος ο χρόνος για την εκτέλεση των σωστικών ανασκαφών, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει. Το χρονοδιάγραμμα ενός έργου δεν μπορεί να παρατείνεται επ΄ αόριστον. Επίσης, προτείνατε την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για την εκτέλεση των σωστικών ανασκαφών αγνοώντας ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Κύριε Μαραγκέ ασφαλώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι το έργο θα γίνει με φορέα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας. Όμως, η συμπληρωματική σύμβαση συνάπτεται με τον ίδιο εργολάβο που είναι συμβεβλημένος με τον Δήμο. Αλήθεια κ. Μαραγκέ πώς διοικούσατε τόσα χρόνια τον Δήμο; Είναι δυνατόν να επιχειρηματολογείτε με επιχειρήματα τύπου αν η γη είναι στρογγυλή ή αν υπάρχει πανδημία του Covid-19. Και η ρητορική σας προσομοιάζει με τους αρνητές της πανδημίας και τους υποστηριχτές της επίπεδης γης” ανέφερε αναλυτικά ο Μηνάς Αληφραγκής.

Δεν θωρακίσατε το έργο. Η ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής”

Προτού ολοκληρώσει τις απαντήσεις του, ο Αντιδήμαρχος εξήγησε ακόμη για ποιους λόγους δεν μπορεί το έργο να συνεχιστεί όπως θα συνεχιστεί με επόμενο ανάδοχο μετά το 2021, το έργο του αεροδρομίου. “Προτείνετε την κατακύρωση της σύμβασης στον επόμενο ανάδοχο, αγνοώντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στο συγκεκριμένο έργο καθώς η διακοπή εργασιών δεν έγινε με δική του υπαιτιότητα. Επιπλέον, το έργο που απομένει να εκτελεστεί, θα διαφοροποιηθεί της αρχικής μελέτης λόγω των σωστικών ανασκαφών” σημείωσε ο κ. Αληφραγκής, υπογραμμίζοντας πως η μείζονα μειοψηφία και ο ίδιος πρόταξαν για πολιτικό εντυπωσιασμό “επιχειρήματα καφενείου”.

“Επιχειρήματα κ. Μαραγκέ εντελώς αβάσιμα και παιδαριώδη για κάποιους που έχουν ασκήσει διοίκηση. Επιχειρήματα του καφενείου κι αντί να απαντήσετε σε αυτά τα επιχειρήματα και τα ερωτήματα που σας θέσαμε, εκδώσατε ένα δελτίο Τύπου γεμάτο ύβρις και προσωπικές επιθέσεις στον Δήμαρχο κι εμένα” δήλωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ακόμη πως, “Βέβαια αυτή σας η τακτική δεν μας ξενίζει. Απ΄ ό,τι φαίνεται, η υβρεολογία, η αλαζονεία και η ειρωνεία είναι στο DNA σας”.

Ο κ. Αληφραγκής αμέσως μετά τόνισε πως “δεν θα πέσει στο επίπεδο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης” σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε ο κ. Μαραγκός προς τη Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας μόνον πως, άλλωστε θα θυμούνται οι πολίτες αλλά και πολλοί συνάδελφοι παρόντες, φρασεολογία σας όπως “ρούφα το αυγό σου” απευθυνόμενος σε δημοτικό σύμβουλο ή ότι “είσαι ο χειρότερος δημοτικός σύμβουλος” απευθυνόμενος στο παρελθόν σε αρχηγό παράταξης, ή και ανάλογες απαντήσεις σε πολίτες που διαφωνούσαν μαζί σας”.

Ο ίδιος υποστήριξε κατηγορηματικά δε, πως, “Προσπαθείτε ανεπιτυχώς να μειώσετε το κύρος του Δημάρχου κ. Λειβαδάρα παραγνωρίζοντας σαφώς ότι δεν έχετε το πολιτικό ανάστημα να το κάνετε”. Πρόσθεσε δε, πως, “δυστυχώς απ΄ ό,τι φαίνεται 18 μήνες από τις εκλογές και ακόμη δεν έχετε κάνει την αυτοκριτική σας. Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί το 65% έγινε 35%”.

Ο κ. Αληφραγκής επανερχόμενος στο θέμα των εγκρίσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού, ανέφερε πως, η ευθύνη είναι αποκλειστικά της περασμένης Δημοτικής Αρχής.

“Βγείτε επιτέλους στον Συριανό λαό και εξηγείστε πώς δημοπρατήσατε ένα τόσο σοβαρό έργο χωρίς να το θωρακίσετε με τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού. Και μάλιστα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν ευρήματα αρχαίου ρωμαϊκού τείχους. Ο μόνος υπαίτιος για το σημερινό αδιέξοδο είστε εσείς και μόνον. Εσείς προσωπικά κ. Μαραγκέ και θα έπρεπε με σκυμμένο κεφάλι να ζητήσετε συγγνώμη από τον Συριανό λαό για όλες τις αστοχίες σας και τη μη θωράκιση του συγκεκριμένου έργου με τις απαραίτητες εγκρίσεις”.

Γ. Μαραγκός: “Εκτός πραγματικότητας να μην επισκέπτεται Υπουργεία ένας Δήμαρχος”

Επί προσωπικού ζήτησε να απαντήσει ο κ. Μαραγκός εντός της συνεδρίασης, ξεκινώντας από τις αναφορές του Νίκου Λειβαδάρα.

“Ξεκινάω από τον Δήμαρχο, θα ήθελα να πω ότι δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό, διότι με την παράθεση των καταστάσεων και των γεγονότων μας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι αναλώθηκε στην αποστολή και λήψη εγγράφων μεταξύ των Υπηρεσιών λειτουργώντας για μία ακόμη φορά, ως διεκπεραιωτής εγγράφων. Θέλω να ρωτήσω για μία τέτοια εμπλοκή και σε ένα τέτοιο έργο, τί πίστευε ότι στέλνοντας επιστολές, θα μπορούσε να σώσει το έργο; Αυτό είναι ρητορικό το ερώτημα διότι δεν θα μπορούσε να σωθεί το έργο. Και μάλιστα το να θεωρεί ξεπερασμένο ότι ένας Δήμαρχος πηγαίνει στα Υπουργεία για να διεκδικεί πράγματα για το νησί, για μένα είναι εκτός πραγματικότητας” υποστήριξε αρχικά, σημειώνοντας ακόμη πως, “όλοι οι Δήμαρχοι από όλα τα νησιά κάνουν επισκέψεις σε Υπουργεία, διεκδικούν πράγματα για τα νησιά τους και πετυχαίνουν πράγματα. Το να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να ανταλλάσεις επιστολές, νομίζω δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα”.

Επιπλέον, ο κ. Μαραγκός θέλησε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη στάση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να μην ζητήσει εγκρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

“Είπε ο κ. Δήμαρχος πως δεν πήγαμε να πάρουμε καμία άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού δεδομένων των αρχαίων ευρημάτων που υπήρχαν. Τη μελέτη την έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας την οποία σεβόμαστε όπως επίσης την ίδια μελέτη, αντίστοιχη μελέτη η Τεχνική Υπηρεσία την είχε κάνει το 2013 για την τοποθέτηση κουρασανίου στο στάδιο των Πευκακίων. Ούτε και εκεί είχαν ληφθεί οι σχετικές άδειες” τόνισε σχετικά, επαναλαμβάνοντας πως, “κατά την κρίση της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, πήγαμε με τη μελέτη που εκπόνησε και σύμφωνα με αυτήν δεν απαιτούταν η λήψη κάποιας σχετικής γνωμοδότησης. Εμείς λοιπόν δεν είμαστε μηχανικοί που κάνουμε μελέτες, δεν είμαστε μελετητές, αλλά είμαστε αιρετά όργανα που ακούμε και ακολουθούμε τις οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας”.

Δεν θα θέλατε να γνωρίζετε τα ποσοστά σας κ. Λειβαδάρα αν σήμερα κάνατε δημοσκόπηση”

Ακολούθως απευθύνθηκε στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών θέλοντας να ζητήσει σαφή ενημέρωση σχετικά με το γεγονός πως για το θέμα των Πευκακίων στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο ίδιος δεν έκανε αναφορά στη μελέτη για τις σωστικές εργασίες.

“Όσον αφορά στον κ. Αληφραγκή ο οποίος κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, ούτε καν απαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή, έχω να του πω το εξής: Ότι σκοπίμως(;) αποκρύψατε το γεγονός ότι υπήρχε εκπονημένη μελέτη με προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα για τις σωστικές ανασκαφές από το Υπουργείο Πολιτισμού λέγοντάς μας ψέματα στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης, ότι δεν είναι δυνατόν να συνταχθεί συμπληρωματική σύμβαση για το έργο, δεδομένου ότι για να γίνει αυτό με τον εργολάβο απαιτούταν η ύπαρξη σχετικής μελέτης σωστικών ανασκαφών;”.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως, “Την Τρίτη μας λέγατε ότι δεν υπάρχει και την Τετάρτη σε δελτίο Τύπου που εκδώσατε μας παρουσιάσατε τη μελέτη και τον προϋπολογισμό ύψους 52 χιλ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα. Άρα παραπλανήσατε με αναξιόπιστες πληροφορίες και στοιχεία την Οικονομική Επιτροπή ώστε να λάβει λανθασμένη απόφαση”. Ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση για το εν λόγω θέμα, άσκησε κριτική σχετικά με τη στάση της Δημοτικής Αρχής “να μην πραγματοποιήσει συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού”. “Για το τόσο σημαντικό θέμα, πραγματοποιήσατε έστω και μία συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και αν ναι, πότε ώστε να της μεταφέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για τη νεολαία του νησιού μας και να της μεταφέρετε το πόσο σημαντική και αδήριτη ανάγκη είναι - με κάθε τρόπο -, να συνεχιστεί αυτό το έργο;”. Ο κ. Μαραγκός έκλεισε την τοποθέτησή του, υποστηρίζοντας πως, “ο Δήμαρχος δεν έχει πυγμή να διεκδικήσει το καλύτερο για το νησί μας” και σχολιάζοντας σε ειρωνικό τόνο πως ο κ. Λειβαδάρας δεν θα ήθελε να γνωρίζει την απήχησή του σήμερα στους πολίτες της Σύρου.

“Κι επειδή κ. Δήμαρχε μονίμως αναφέρεστε στα ποσοστά των εκλογών του 2019, να είστε σίγουρος ότι δεν θα θέλατε να ξέρατε τα σημερινά ποσοστά αν τυχόν κάνατε μία σημερινή δημοσκόπηση. Και γι αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω” δήλωσε σχετικά.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: “Το έργο θα γινόταν και χωρίς την καθαίρεση κερκίδων”

Στον επίλογο της συζήτησης, ο Μηνάς Αληφραγκής θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η μελέτη για τις σωστικές εργασίες στάλθηκε στον Δήμο μετά την Οικονομική Επιτροπή, επαναλαμβάνοντας τέλος πως, το λάθος βαρύνει την προηγούμενη Δημοτική θητεία. “Θα μπορούσατε ακόμη να προχωρήσετε στο έργο χωρίς καθαίρεση των κερκίδων και εν πάση περιπτώσει να δεχτώ ότι έγινε λάθος εκτίμηση. Παραδεχτείτε το. Μην προσπαθείτε όμως να τα γυρίσετε όλα και να ρίξετε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή. Το λάθος καλώς ή κακώς ήταν δικό σας. Ο κόσμος συγχωρεί και καταλαβαίνει τη συγγνώμη” δήλωσε ο κ. Αληφραγκής.

Τα ποσά που έφυγαν... αέρα για το στάδιο Πευκακίων

Σε ερώτηση για τα ποσά που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής για το στάδιο Πευκακίων χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα, προέβη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλας Καΐλης. H απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών έχει ως εξής: “Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας έχει γνώση των δαπανών που αφορούν μόνο σε έργα. Για τυχόν λοιπές δαπάνες (π.χ. λειτουργικές, προμήθειες κ.α.) το έγγραφό σας κοινοποιείται μαζί με το παρόν στην Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Σε ότι αφορά δαπάνες έργων, σας γνωρίζουμε ότι έχει υποβληθεί και εξοφληθεί ένας μόνο λογαριασμός για το έργο «Επισκευή - Αναβάθμιση ανοιχτού Δημοτικού Γυμναστηρίου στη θέση Πευκάκια Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Νομού Κυκλάδων», το έτος 2020 ύψους 7.068,00 €. Για το έργο «Αποκατάσταση Στίβου και Χώρου Αθλοπαιδιών Στο Δημοτικό Ανοικτό Γυμναστήριο Δ. Σύρου – Ερμούπολης στα “Πευκάκια”», έχουν υποβληθεί και εξοφληθεί το έτος 2015 ο 1ος Λογαριασμός ύψους 4.486,15 €, ο 2ος Λογαριασμός ύψους 60.782,46 € και το έτος 2016 ο 3ος Λογαριασμός ύψους 8.074,67 €, που αφορούν όμως δαπάνες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και όχι του Δήμου”.