Ανοικτά σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2013 - 06:00

Σεμινάρια στις θεματικές ενότητες «Ενέργεια-Μεταφορές-Περιβάλλον» και «Επιχειρηματικότητα», προγραμματίζει για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου ανοικτών σεμιναρίων που υλοποιεί, με έμφαση σε εξειδικευμένα θέματα που άπτονται των σύγχρονων απαιτήσεων και αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Τα σεμινάρια, τα οποία θα έχουν διάρκεια 8 ωρών, προγραμματίζονται να υλοποιηθούν σε κάθε νησί που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Λήμνο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Σάμο, Σύρο και Χίο) από διδάσκοντες του Πανεπιστημίου και ειδικούς επιστήμονες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, θα ακολουθήσει και τρίτος κύκλος σεμιναρίων τους μήνες Μάιο και Ιούνιο με θέματα σχετικά με την επιχειρηματικά και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» και ειδικότερα της Δράσης 4 «Εκπαίδευση και Υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες», που έχει ως στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, χωρίς κόστος συμμετοχής και χορηγείται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες για τη θεματολογία των σεμιναρίων, τους εισηγητές, το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και τις αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στην ιστοσελίδα http://topseminaria.aegean.gr/. Επικοινωνία: e-mail της Δράσης: pns4@aegean.gr, τηλ. 22710-35027, κ. Ελισάβετ Πολύζου, Υπεύθυνη Διαχείρισης Δράσης 4.