Παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής Δημήτρη Φίννις

Η ανθρώπινη πλευρά της μουσικής

Σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια ταξίδεψε και φέτος το φιλόμουσο κοινό της Μυκόνου μέσα από τα τραγούδια της παιδικής χορωδίας της Μουσικής Σχολής Δημήτρη Φίννις.

Μετά το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο νησί, 110 παιδιά ένωσαν τις φωνές τους επί σκηνής του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου και διασκέδασαν τους θεατές με ποιοτικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Τα παιδιά τραγούδησαν για το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “ΦΛΟΓΑ”, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε γονείς και παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και τα αντάμειψε με το θερμότερο χειροκρότημα. Η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα της βραδιάς, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την προθυμία του κόσμου ν' αγκαλιάσει και να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των παιδιών και της Σχολής. Από τον έρανο που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκε το ποσό των 3.482,00 ευρώ προς ενίσχυση των σκοπών της "ΦΛΟΓΑΣ".

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 27 Απριλίου, όπου οι δύο χορωδίες ενηλίκων της Σχολής, η Μικτή και η Αγγλόφωνη, θα ενώσουν τις φωνές τους αποδίδοντας χορωδιακά τους "Αντικατοπτρισμούς" του Μάνου Χατζηδάκι. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση των Εθελοντών Μυκόνου σε τρόφιμα και λοιπά είδη, τα οποία θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Γρυπαρείου κατά την προσέλευση του κόσμου. Τα είδη που βρίσκονται σε έλλειψη είναι: γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, αλεύρι , ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, νερά εμφιαλωμένα , παιδικές πάνες, ντομάτα σε κονσέρβα, απορρυπαντικά, σαπούνια σώματος.

Ετικέτες: