Του "Βιομηχανικού Μουσείου" τα παραμύθια

Εξαιρετική εμπειρία

  • Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2013 - 12:02
  • /   Eνημέρωση: 8 Μαΐου. 2013 - 14:04
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο εργαστήριο παραμυθιού "Βιο-παραμύθια, όχι μηχανικά μα σαν αλήθεια" που έγινε τις Κυριακές του Απριλίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, με στόχο να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος όπου η ιστορική μνήμη συναντά τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η συντονίστρια της “παραμυθένιας” δράσης Γεωργία Ματσούκα εξέφρασε τη χαρά της για τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.

«Πόσοι δράκοι, πόσοι γίγαντες, πόσοι απεγνωσμένοι παραμυθάδες, καλά και στριμμένα αφεντικά, πόσες μαγικές καραμέλες και μηχανές του χρόνου πέρασαν από το μυαλό μας σε έναν μήνα...! Κάθε φορά που στεκόμασταν σε κάποιο έκθεμα του Μουσείου, το μεταμορφώναμε σε πρωταγωνιστή. Κάναμε ταξίδι με τη φαντασία μας και φτιάχναμε απίθανες ιστορίες. Κυρίως, όμως, γνωρίσαμε το Βιομηχανικό Μουσείο. Μ' έναν άλλον τρόπο, ίσως, αλλά ήμασταν εκεί!

Αυτό που κατάλαβα και ήθελα να σας το καταθέσω είναι ότι όλα τα παιδιά, ανεξαιρέτως, έμοιαζαν να βρίσκονται σε έναν οικείο χώρο τον οποίον αντιμετώπιζαν με ελευθερία και σεβασμό. Περιδιάβαιναν τον χώρο, άγγιζαν τα εκθέματα, έψαχναν να βρουν τι είναι και ταυτόχρονα έμπαιναν στο παιχνίδι του παραμυθιού και σκαρφίζονταν ιστορίες. Στο τέλος, αναζητούσαμε την αλήθεια και καλούσαμε κοντά μας τον ξεναγό του Μουσείου να ξεμπλέξει το κουβάρι που είχαμε φτιάξει.

Για όλους μας ήταν μια εξαιρετική εμπειρία...»

Για τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και γενικότερα τα θέματα του Τεχνικού Πολιτισμού της Σύρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την ιστοσελίδα του Βιομηχανικού Μουσείου, www.ketepo.gr.