Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου

Κήρυκες των εθνικών ιδεωδών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου για την περίοδο 2012-2013, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος”.

Με οδηγό τον κέφι, τον ενθουσιασμό, αλλά και την αστείρευτη αγάπη τους για την πλούσια εθνική μας κληρονομιά, μικροί και μεγάλοι μαθητές των χορευτικών τμημάτων παρουσίασαν δείγμα της δουλειάς τους, η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

“Το Λ.Ε.Σ με ιστορία 98 συνεχών χρόνων στην πολιτιστική διαδρομή του νησιού μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της παράδοσης μας” τόνισε στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Λυκείου Χριστίνα Λιγοψυχάκη, εκτιμώντας ότι “η νεολαία είναι ο μελλοντικός συνεχιστής και κήρυκας των εθνικών μας ιδεωδών”.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια, το πλούσιο θέαμα και η ποικιλία που προσφέρουν, μαζί με τις εθνικές φορεσιές συγκινούν τους μεγαλύτερους και προτρέπουν τους νεότερους ν' ακολουθήσουν τα ίχνη τους, ασκώντας σώμα και πνεύμα και αποσπώντας επαίνους, βραβεία και διακρίσεις στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου διαθέτει σήμερα 29 τμήματα χορού, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 420 άτομα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους μαθητές του Λυκείου οι οποίοι, αποφοιτώντας από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανοίγουν τα “φτερά” τους για νέους γνωστικούς ορίζοντες. Η βραδιά έκλεισε με έναν απτάλικο χορό από το σύνολο των αριθμών του Λυκείου, οι οποίοι απογείωσαν το κέφι, χορεύοντας στους ρυθμούς του αγαπημένου σμυρναίικου τραγουδιού “Πίνω και μεθώ”.

Δάσκαλοι και μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, ενώ από τη νέα χρονιά θα παραδίδονται μεταξύ άλλων μαθήματα κρουστών και κρητικής λύρας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αείμνηστη Φιφή Ανδριανοπούλου, ιδιοκτήτρια του μεγάρου “Ρεθύμνη” στην περιοχή Βαπόρια, το οποίο δώρισε στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για τη δημιουργία του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου.