Παρουσίαση βιβλίου του Στέλιου Παπουτσά

“Σκιαγραφήσεις, Ρομαντισμός και Πραγματικότης”

Ένα “οδοιπορικό” στο πλούσιο παρελθόν της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί την βασική πηγή μίας διηγηματικής αποτύπωσης τόσο της ιστορίας, όσο και του κοινωνικού της γίγνεσθαι εκτυλίσσεται μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του Στέλιου Παπουτσά, με τίτλο “Σκιαγραφήσεις, Ρομαντισμός και Πραγματικότης”.

Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων με αφετηρία τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, που οδηγούν χρονικά στην περίοδο του Μεσοπολέμου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για να καταλήξουν σταδιακά στη σύγχρονη εποχή.

Ο συγγραφέας, με τη βοήθεια ενός πιστού συνοδοιπόρου, τον οποίο χρησιμοποιεί στις αφηγήσεις τους ως μέρος του εαυτού του, καταγράφει σημαντικές πτυχές της ιστορίας που διαμόρφωσαν τον τρόπο ζωής των Ελλήνων και κυρίως των Συριανών, εκφράζοντας ταυτόχρονα απόψεις και σκέψεις γύρω από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο κ. Παπουτσάς, γεννημένος στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αποτυπώνει τον γραπτό λόγο με απλότητα, αντλώντας τους στοχασμούς του από τις πηγές της ψυχής του. Μέσα από τις ιστορίες του κατορθώνει να ελπίζει, να ονειρεύεται και να πραγματώνει.

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα θα παρουσιασθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, ενώ αντίτυπα θα προσφερθούν τιμητικώς στους συμμετέχοντες.

Ετικέτες: