Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Χαλκί Νάξου

Διήμερο εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Μουσικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Χαλκί της Νάξου, 20 και 21 Ιουνίου, με τη συμμετοχή τριάντα τεσσάρων καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής γιορτής για τη μουσική, που διοργανώνεται σε 22 χώρες συνολικά, συμμετέχει και η Ελλάδα με σκοπό να προωθήσει τη ζωντανή μουσική και τους νέους καλλιτέχνες.

Αξιόλογες συμμετοχές

Ειδικότερα, η Νάξος συμμετέχει από το 2011 παρουσιάζοντας αξιόλογους καλλιτέχνες. Φέτος θα διεξαχθεί στο Χαλκί για δύο ημέρες με ώρα έναρξης 8 το απόγευμα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Πέμπτη 20 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι: Φυστικί Σαλόνι ( Λαϊκά – Παραδοσιακά)Χαλκίδα, ο Γιάννης Βλασερός και οι Ορίζοντες (Rock) – Αθήνα, οι Spontaneous Heat Pumps (Jazz Funk) – Αθήνα και οι “Ά θέλομε” (Κρητικά) – Αθήνα. Επίσης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα εμφανιστούν: Η Βάνα Μιμίδου (Ρεσιτάλ Πιάνου) – Αθήνα, οι Duo "Tre Note" (Πιάνο - Φλάουτο) – Θεσσαλονίκη, η Ομάδα Ακορντεόν Σύρου (Βαλκανική) – Σύρος και οι Lemonostifel (Εναλλακτική) – Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη και τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας και ο Γιάννης Καρποντίνης (τοπικός συντονιστής της ΕΓΜ στη Νάξο).