Η ανθοφορία της μουσικής παράδοσης της Ηπείρου

Ηπειρώτικο γλέντι στον Πάγο

  • Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2013 - 14:14
  • /   Eνημέρωση: 25 Ιουν. 2013 - 7:35
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Ο πλούτος και η ποικιλία των ηπειρώτικων τοπικών παραδόσεων έλαμψαν και φέτος στο πανηγυρικό Ηπειρώτικο Γλέντι στον Πάγο που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου. Με σκοπούς, χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο, τα μέλη του επιμελήθηκαν μία μοναδική γιορτή, με κυρίαρχα συστατικά το κέφι και την αγάπη προς τις ρίζες.

Η εκδήλωση άνοιξε όπως είθισται, με ένα μοιρολόγι, που αποτελεί φόρο τιμής στον ζωντανό αποχωρισμό της ξενιτιάς, αλλά και σε εκείνους που “έφυγαν” οριστικά.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα “Λαλητάδες”, μια ηπειρώτικη κομπανία που με την παρουσία της πιστοποιεί την ανθοφορία της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Δημήτρης Ρίζος (κλαρίνο), Βασίλης Κουμτζής (βιολί,) Ματίνα Τσίγκα (κρουστά), Δημήτρης Τσίπρας (τραγούδι) και Χρήστος Ζώτος (λαούτο).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, αλλά και της σχολής παραδοσιακών χορών της Σοφίας Λούβαρη “η σοφία της παράδοσης”. Το μενού περιείχε παραδοσιακές Ηπειρώτικες γεύσεις, κρασί και τσίπουρο, ενώ η διασκέδαση διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ετικέτες: