"Έκλεψε" τις εντυπώσεις το "Cosi Fan Tutte" του Μότσαρτ

Διαχρονικό παιχνίδι της καρδιάς και του μυαλού

Όλα έτοιμα για την αποψινή βραδιά "Κάτω από τ' άστρα" της Ερμούπολης
  • Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2013 - 15:25
  • /   Eνημέρωση: 14 Ιουλ. 2013 - 20:28
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι παραστάσεις της δημοφιλέστερης κωμικής όπερας του Μότσαρτ “Cosi Fan Tutte” στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ναπολιτάνικος “αέρας” φύσηξε στη σκηνή του Θεάτρου “Απόλλων”, αναβιώνοντας τις λαμπρές στιγμές που έχει γνωρίσει το έργο στους δύο αιώνες ύπαρξής του.

Το προκλητικό για την εποχή του θέμα, το οποίο διαπραγματεύεται τη διαχρονική πάλη της καρδιάς και της λογικής που οδηγεί σε αδιέξοδες “ατασθαλίες” συνεχίζει να γοητεύει μέχρι σήμερα το φιλότεχνο κοινό.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι: σοπράνο Kathryn Wieckhorst (Φιορντιλίζι), μέτζο σοπράνο Mary-Ellen Nesi (Ντοραμπέλλα), ο τενόρος Ricardo Mirabelli (Φερράντο), ο βαρύτονος Randal Turner (Γκουλιέλμο), η σοπράνο Taryn Knerr (Δέσποινα) και ο μπάσος – βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης (Ντον Αλφόνσο).

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Pazardzhik της Βουλγαρίας, υπό τη μουσική διεύθυνση του Grigor Palikarov και τον Dirk Schattner στη διεύθυνση σκηνής.

"Κάτω από τ' άστρα", απόψε στις 22:00

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε το βράδυ στις θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μιαούλη η καθιερωμένη πανηγυρική βραδιά γκαλά “Κάτω από τ' άστρα “, που φέτος είναι αφιερωμένη στα “200 χρόνια” από τη γέννηση του Τζουζέπε Βέρντι.

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης αποφάσισε:

1. Να αποδοθούν στην κυκλοφορία με τις κατευθύνσεις που φαίνονται στο συνημμένο σκαρίφημα, οι πεζοδρομημένοι οδοί Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη τουλάχιστον μεταξύ των ωρών 19:30 έως 24:00.

2. Η οδός Βικέλα να παραμείνει κλειστή από τις 19:30 έως τις 24:00.

3. Η οδός Εμμ. Ροΐδη να λειτουργεί μονοδρομημένη από το θέατρο Απόλλων προς την οδό Σουρή.

4. Οι οδοί Ελ. Βενιζέλου (μεταξύ Πρωτοπαπαδάκη και Πλ. Μιαούλη), Μελίνας Μερκούρη, Γ. Γεννηματά και Κ. Καραμανλή να παραμείνουν αποκλεισμένοι από την κυκλοφορία οχημάτων. Σε κάθε περίπτωση, οχήματα έκτακτης ανάγκης θα διέρχονται όλων των οδών περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη.

5. Με το τέλος της εκδήλωσης, θα αποδοθούν στην κυκλοφορία τα αποκλεισμένα τμήματα και η οδός Βικέλα και θα αντιστραφεί η κατεύθυνση της οδού Εμμ.Ροΐδη.

6. Οι οδηγοί από την παραλία θα πρέπει να κινηθούν μέσω της οδού Ανδ.Παπανδρέου (Λαλακιά) και την περιμετρική οδό προς Δόξα.”

7. Εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο όπως αναρτήσει την παρούσα απόφαση στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και την αποστολή της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες.