Ενημέρωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Με αφιέρωμα στην Ερμούπολη η "αυγή" του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου

  • Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2016 - 18:01

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», πραγματοποιείται και φέτος στη Σύρο το «12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου».
Για 12η συνεχή χρονιά το όραμα του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Peter Tiboris, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, παίρνει σάρκα και οστά στην πανέμορφη Σύρο, από τις 10 ως τις 23 Ιουλίου.
240 καλλιτέχνες από 20 χώρες, συμμετέχουν σε 18 συναυλίες σε διάρκεια 13 ημερών, στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων» «La piccola scala» και στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται από την Midamerica Productions και την MidAm International της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, περιλαμβάνει φέτος, ως βασικό έργο στο πρόγραμμά της, τη διάσημη όπερα «Οι Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού μαέστρου Giovanni Pacor, (ο οποίος είχε διατελέσει και διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής). Η όπερα θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους, σε σκηνοθεσία Detlef Soelter.

Τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου έχουν οι: Peter Tiboris, Ιδρυτής, Γενικός και Μουσικός Διευθυντής και η Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio και Διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Οι βασικοί συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου για το 2016 είναι οι: Giovanni Pacor, προσκεκλημένος μαέστρος σε πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, η Ζωή Ζενιώδη, Συνεργάτης, Μουσική Διευθύντρια και Μαέστρος, ο Dirk Boiy και ο Francis Bardot, προσκεκλημένοι μαέστροι, ο Ραφαήλ Πυλαρινός, Βοηθός Μαέστρος και Διευθυντής Χορωδίας (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), ο Dirk Schattner, Σκηνοθέτης, ο Detlef Soelter, Σκηνοθέτης (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), και οι πιανίστες Παντελής Πολυχρονίδης και Σπύρος Σουλαδάκης.

Φέτος στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου συμμετέχει η ορχήστρα Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία (ευγενή χορηγία της οικογένειας Schwarz από το Μόναχο της Γερμανίας). Εκτελεστικός διευθυντής της Pan-European Philharmonia είναι ο Jakub Feibig.

Σύμφωνα με τον Peter Tiboris, «το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου κατορθώνει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται με τη συνεργασία του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, καθώς και της μεγάλης, σημαντικής και ουσιαστικής χορηγίας από την οικογένεια Schwarz του Μονάχου. Αυτή είναι η πρώτη οικονομική χορηγία προς το Φεστιβάλ Αιγαίου επισημαίνει ο μαέστρος, ευχαριστώντας τηςν δημόσια για την σημαντική συνεισφορά της. Είναι ιδιαίτερης αξίας, η ερμηνεία αυτών των αριστουργημάτων. Είναι έργα μοναδικά ιδιαίτερα, διαχρονικά. Αντιπροσωπεύουν την ύψιστη μορφή τέχνης γενικότερα και της μουσικής τέχνης ειδικότερα".

Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 8.30μ.μ., στο Θέατρο «Απόλλων» με μια συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό της 190ης Επετείου της Ονομασίας της Ερμούπολης από τον Λουκά Ράλλη στις 24 Ιουνίου 1826. Θα παρουσιαστούν τα έργα Haydn: Λειτουργία No. 10 σε Ντο Μείζονα, H. XXII:9 (“Missa in Tempore Belli” / “Λειτουργία σε Εποχή Πολέμου”) με τους: Λυδία Ζερβάνου (σοπράνο), Κατερίνα Ρούσσου, (μέτζο-σοπράνο), Ιωάννη Κάβουρα, (τενόρο), Stanislav Chernenkov, (μπάσο), και την Χορωδία του Δήμου Κέρκυρας «San Giacomo» (Antoniy Ivanov, Mουσικός Διευθυντής) και Tchaikovsky: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική"), με την Pan-European Philharmonia υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris.

Η όπερα «Οι παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Απόλλων στις 11, 13, 15 και 17 Ιουλίου. Οι τραγουδιστές που θα πάρουν μέρος είναι οι: Piero Giuliacci, Τενόρος (Canio), Eilana Lappalainen, Σοπράνο (Nedda), Massimiliano Fichera, Βαρύτονος (Tonio), Ιωάννης Κάβουρας, Τενόρος (Beppe), Joseph Lim, Βαρύτονος (Silvio). Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Giovanni Pacor, και τη σκηνοθεσία ο Detlef Soelter.

 
​Αναλυτικές πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και την αγορά των εισιτηρίων:
http://www.ticketservices.gr/el/FestivalOfTheAegean2016/