Μέσω επιστολής που απέστειλε στην Κοινή Γνώμη

Απαντήσεις του Peter Tiboris στο δημοτικό συμβούλιο

  • Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 31 Αυγ. 2016 - 7:32

Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σας της 26ης Αυγούστου 2016. Θα απαντήσω συνοπτικά και, με αυτόν τον τρόπο, θα ξεκαθαρίσω μερικά ζητήματα που αναφέρθηκαν.

Ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου μίλησε για το γεγονός ότι σε ένα έγγραφο οι ημερομηνίες του φεστιβάλ αναφέρονται ως 16 με 29 Ιουλίου ενώ σε ένα άλλο έγγραφο στο website μας φαίνονται οι ημερομηνίες της χορωδίας από 12 έως 26 Ιουλίου. Αυτό δεν είναι ούτε λάθος ούτε ανακρίβεια. Αν κάποιες χορωδίες έρθουν να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ του 2017, θα έρθουν τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη ώστε να μελετήσουν και να κάνουν πρόβα της μουσικής, πραγμα που είναι η στρατηγική μας τα τελευταία 12 χρόνια. Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει το πρόγραμμα μέρα με τη μέρα και λίγο πιο σχολαστικό διάβασμα από τον αναγνώστη θα μπορούσε να δηλώσει ότι αυτή είναι η συγκεκριμένη περίπτωση. Οι χορωδίες φεύγουνε για μία περιήγηση στην Αθήνα (Ακρόπολη) και την Κόρινθο μετά από την πρώτη εβδομάδα η οποία τελειώνει Δευτέρα στις 24 Ιουλίου στη Σύρο· μένουν στην Αθήνα για δύο βράδια και μετά αποχωρούν για πίσω.

Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό. Είναι μία προσωπική προσφορά προς επιλεγμένους διευθυντές χορωδίας στην Αμερική και τον Καναδά.

Όσον αφορά το κόστος των 1850 € κατά άτομο, αυτό είναι το ποσό το οποίο πληρώνουν οι άνθρωποι προσωπικά που έρχονται στο μουσικό και καλλιτεχνικό τουρ. Αυτό το ποσό καλύπτει έξοδα ταξιδίου, πρόβας καθώς και άλλα διαδικαστικά έξοδα τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στο έγγραφο. Η ακριβής λίστα του τι καλύπτουν βρίσκεται στο έγγραφο. Από το 2005 περίπου 78 διαφορετικές χορωδίες από Ελλάδα, Αμερική, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία και Καναδά έχουν εμφανιστεί στο φεστιβάλ.

Αναφορικά με την αναφορά του κ. Φώσκολου που αντικαταστάθηκε από την κυρία Μενδρινού τον Απρίλιο του 2015, στο έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε δεν το γνωρίζω αλλά αν έχει γίνει κάποιο λάθος, αυτό είναι ένα απλό διαδικαστικό λάθος το οποίο κατευθείαν θα διορθωθεί. Σε όλα τα υπόλοιπα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και των 2500 αντιγράφων του 48σελιδου προγράμματος του 2016, δελτία τύπου, γράμματα και ανακοινώσεις, στα οποία αναφέρεται ο κύριος Δήμαρχος Μαραγκός, αναφέρεται και η κυρία Μενδρινού με τη θέση της και τον τίτλο της.

Σας ευχαριστώ

Πήτερ Τιμπόρις
Νέα Υόρκη