Η ανακοίνωση του Peter Tiboris για το Φεστιβάλ Αιγαίου το 2017

  • Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 3 Αυγ. 2016 - 7:35

O Πήτερ Τιμπόρις, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου ανακοινώνει από τη Νέα Υόρκη τα σχέδια για το 13ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου το οποίο θα λάβει χώρα στο ιστορικό θέατρο Απόλλων στο νησί της Σύρου, στις Κυκλάδες, στην πρωτέυουσα Ερμούπολη. 

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 29 Ιουλίου 2017 και θα είναι αφιερωμένο στη ζωή και τη μουσική της "LA DIVINA"-----Μαρία (Αννα Μαρία Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου) Κάλλας

τη μεγάλη και ιστορική Ελληνοαμερικανή σοπράνο που πέθανε πριν από 40 χρόνια στο Παρίσι (1923-1977). Έχοντας τραγουδήσει πάνω από 35 διαφορετικές όπερες και μέσα από εξαιρετικές παραστάσεις υπήρξε η πιο σημαντική τραγουδίστρια όπερας του 20ου αιώνα. Η DIVINA δημιούργησε ένα δρόμο δραματικών φωνητικών και θεατρικών ερμηνειών παγκοσμίως και επαναπροσδιόρισε αυτό που θα μπορούσε και τελικά θα ήταν η όπερα για τις επόμενες γενιές, και ειδικά στο ρεπερτόριο 'μπελ κάντο'. 

Η όπερα που θα εορτάσει τη μνήμη της και τη ζωή της στο Φεστιβάλ Αιγαίου 2017 θα ειναι: η δραματική, αποπλανητική, γεματή πάθος και έγκλημα ΚΑΒΑΛΕΡΙΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑΝΑ του Μασκάνι. Τραγούδησε το ρόλο της ΣΑΝΤΟΥΤΣΑ το 1939, σε μία από τις πρώτες της παραγωγές στο θέατρο Ολυμπια (Λυρική Σκηνη) στην Αθήνα στις 2 Απριλίου όταν ήταν μόλις 16 ετών...ένα απίστευτο κατόρθωμα για μια τόσο νεαρή τραγουδίστρια. Ηταν η πρώτη σοβαρή εμφάνιση της La Divina στην όπερα και μία δυνατή αρχή σε μία εξαιρετική και μοναδική καριέρα. Έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 1941 στο μικρό ρόλο της Βεατρίκης στην όπερα BOCCACIO του Σουπε. Το ντεμπούτο της σε πρωταγωνιστικό ρόλο έγινε στις 27 Αυγούστου 1942 ως Τόσκα στο Θέατρο Ολύμπια στην Αθήνα. Ο πιο γνωστός ρόλος της, η Νόρμα, τραγουδήθηκε από αυτήν για πρώτη φορά στο Teatro Comunale στην Φλωρεντία στις 30 Νοεμβρίου 1948.

Οι παραστάσεις της Καβαλερία Ρουστικάνα στη Σύρο θα γίνουν στις 17, 19, 21 και 23 Ιουλίου, 2017.

Κατα τη διάρκεια των 13 ημερών του Φεστιβάλ ένας μεγάλος όγκος μουσικής θα παρουσιαστεί περιλαμβάνοντας συμφωνική και χορωδιακή μουσική, παραστάσεις για παιδιά, μπαλέτο και μουσική δωματίου, τραγούδι καθώς και το Greek Opera Studio με τις παραστάσεις όπερας και το μεγάλο 'φινάλε' στις 29 Ιουλίου. Η Pan-European Philharmonia θα επιστρέψει στο Φεστιβάλ για πέμπτη φορά, από τη Βαρσοβία, και όπως και στα προηγούμενα έτη οι καλλιτέχνες και το προσωπικό θα έρθουν από όλα τα μέρη του μουσικού κόσμου - από περισσότερες από 25 χώρες.

Αυτό το Φεστιβάλ Αιγαίου είναι παραγωγή της MidAmerica Productions και της MIDAM INTERNATIONAL της Νεας Υόρκης, με τη γενική στήριξη του Δήμου Σύρου, του Γεωργίου Μαραγκού, Δημάρχου και της Θωμαής Μενδρινού, Αντιδημάρχου Πολιτισμού. 

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν τους επόμενους μήνες. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 15 Μαίου 2017.