Η Περίσσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

  • Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Μόλις μία παραλία των Κυκλάδων φιγουράρει ανάμεσα στις 10 καλύτερες της Ελλάδας σύμφωνα με το Trip Advisor, μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες παγκοσμίως.

Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε προσφάτως τους νικητές των βραβείων ταξιδιωτών, τα οποία προέκυψαν από έρευνα που βασίστηκε σε σχόλια και απόψεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών από ολόκληρο τον κόσμο, τις οποίες κατέθεσαν στην ιστοσελίδα. Η έρευνα εξετάζει με ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους, τα στοιχεία των οποίων συλλέγονται και τίθενται σε επεξεργασία στο τέλος του χρόνου, τα καλύτερα βαθμολογημένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα, τα οποία υπάρχουν καταχωρισμένα στη σελίδα του TripAdvisor.

Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, το Trip Advisor κατέληξε στην ανάδειξη των 25 πιο αγαπημένων παραλιών στον κόσμο και στη συνέχεια, κατά κατηγορία, ανά ήπειρο και χώρα. Καμία κυκλαδίτικη παραλία δεν βρίσκεται ανάμεσα στις 25 πιο αγαπημένες των χρηστών της σελίδας στην Ευρώπη, όμως, η παραλία της Περίσσας στη Σαντορίνη (στην 9η θέση) φαίνεται πως αποτελεί μία από τις 10 ομορφότερες στην Ελλάδα, βάσει των προτιμήσεων χιλιάδων ταξιδιωτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Ελαφονήσι, ο κόλπος του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου, η Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα, ο κόλπος του Μπάλου στα Χανιά, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, οι Κουκουναριές στη Σκιάθο, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, η Σταλίδα στη Βόρεια Κρήτη και οι Εγρεμνοί στη Λευκάδα.