Έκθεση Γελοιογραφίας "Γαστρονομία στη Σαντορίνη"

Επιβραβεύτηκε το γέλιο

   

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Έκθεσης Γελοιογραφίας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θήρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία Πύργου Καλλίστης” και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας του Πύργου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος - Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Ευάγγελος Νομικός, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Εστία Πύργου Καλλίστης" Μάκης Ζώρζος, ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Ζωγράφος και Δημοτικός Σύμβουλος Χριστόφορος Ασιμής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γελοιογράφων FECO GREECE LEVADIA Γιάννης Γερούλια, και η Αγγελική Γεωργαντοπούλου, υπεύθυνη για το συντονισμό του Έτους Γαστρονομίας εκ μέρους του Δήμου Θήρας.

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 7 Μαΐου και διήρκησε ως τις 25 Αυγούστου συμμετείχαν με περισσότερα από 120 σκίτσα τους, 69 Γελοιογράφοι από 19 συνολικά χώρες. Το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση συμμετείχε σε ψηφοφορία η οποία λήφθηκε υπόψη για το βραβείο κοινού.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Εστία Πύργου Καλλίστης” κ. Μάκης Ζώρζος ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης και υποστήριξαν τη λειτουργία της ώστε να επιτευχθεί ιδιαίτερα ικανοποιητική επισκεψιμότητα.

Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ένωσης Γελοιογράφων FECO GREECE LEVADIA κ. Γιάννη Γερούλια για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση και επιτυχία της έκθεσης.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης η κριτική επιτροπή επέλεξε τα πιο αντιπροσωπευτικά του θέματος έργα. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους δημιουργούς τους συνοδεύονταν από αναμνηστικά κεραμικά σκεύη που προετοίμασε ειδικά για την περίπτωση ο κεραμίστας Αντρέας Μάκαρης.

Οι νικητές

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής που ανακοίνωσε ο κ. Ασιμής, το βραβείο νεότερης συμμετοχής απονεμήθηκε στους Γεώργιο Πέρο, 7,5 ετών από την Κω και Μιχαήλ-Εφραίμ Καραφυλάκη, 10 ετών από την Αθήνα. Το βραβείο κοινού απέσπασε η Γεωργία Χάλαρη από τη Σαντορίνη. Το βραβείο 'Σαντορίνη και Γαστρονομία” δόθηκε στους Σεραφείμ Μπάκουλη (Ελλάδα) και Nicolae Lengher (Ρουμανία) και το βραβείο “Κινωνικού μηνύματος” στους Γρηγόρη Γεωργίου (Ελλάδα) – Η διαχρονικότητα της Γαστρονομίας και Aleksei Kivokurtsey (Ρωσία) – Γαστρονομία και Οικονομική κρίση. Τέλος, το βραβείο “Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Τεχνικής Αρτιότητας” απονεμήθηκε στους Αντώνη Πάσσαρη (Ελλάδα) και Liuke (Κίνα).

Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από τους : Ασιμή Χριστόφορο (ζωγράφος), Αντώνη Αργυρό (Γκαλερίστας), Γιάννη Γαλαίο (Φιλόλογος), Βασίλη Ζώρζο (Αρχιτέκτων), Χρίστο Ντούμα (Ομότιμος καθηγητής, Αρχαιολόγος), Δημήτρη Πράσσο (Δημοσιογράφο).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα εδεσμάτων και κρασιών που προσέφεραν το εστιατόριο "Σελήνη" και οι οινοποιοί της Σαντορίνης.