Επετειακή εκδήλωση “Γυμνάσιον Σύρου 1833 – 2013”

180 χρόνια ιστορίας και γνώσης

Στις επετειακές δράσεις για τον εορτασμό των 180 χρόνων λειτουργίας του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Ερμούπολης, που σηματοδότησε την εισαγωγή της Ελλάδος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη του τρέχοντος έτους και θα κορυφωθούν με δύο μεγάλες εκδηλώσεις.

Η επετειακή εκδήλωση “ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΣΥΡΟΥ 1833 – 2013” - 180 χρόνια θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:30 στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου στο Άνω Μάννα με τη συμμετοχή μαθητών οι οποίοι θα παρουσιάσουν εκθέσεις αλλά και έρευνες γύρω από τη μεγάλη ιστορία του Γυμνασίου.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 6 Δεκεμβρίου 2013, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Ερμούπολης, Αγίου Νικολάου όπου θα παρευρεθεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β', μετά από επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Ο κ. Ιερώνυμος θα λαμπρύνει με την Παρουσία του τις λειτουργικές εκδηλώσεις, ενώ στη συνέχεια θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο της πόλης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριότατος θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην Πνευματική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προς τιμή του διδασκάλου του Γένους Αρχιμανδρίτη Νεοφύτου Βάμβα, ο οποίος υπήρξε οργανωτής και πρώτος Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου της ελεύθερης Ελλάδας.

Ετικέτες: