Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη

Το πνεύμα των Χριστουγέννων φώλιασε και φέτος στους φιλόξενους χώρους των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, εκεί όπου ο κόσμος γίνεται πιο δημιουργικός και πολύχρωμος μέσα από το αρμονικό “πάντρεμα” της γνώσης και της ψυχαγωγίας.

Το καθιερωμένο “Ταξίδι στο Χριστουγεννιάτικο Παραμυθόκοσμο” διοργάνωσε για 6η συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυκόνου με την υποστήριξη του δήμου. Μικροί και μεγάλοι φίλοι της βιβλιοθήκης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, κουκλοθέατρο με θέμα “Ο Αϊ – Βασίλης κόλλησε” από τις Πόπη Γκέλου και Χαρά Κουσαθανά, καθώς και να ρίξουν τις ευχές τους στο “Μπαλόνι των Ευχών προς τον Άγιο Βασίλη.

Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου θα χορηγήσει φέτος – όπως κάθε χρόνο – δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Φιλωτίου. Στο πλαίσιο των χειμερινών εκδηλώσεων για την περίοδο 2013-2014 έχει προγραμματίσει κινηματογραφικές προβολές για τα μέλη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου, οι οποίες ξεκινούν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 με την ταινία “Σκρουτζ”.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της στόλισε για μία ακόμη φορά η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Σύρου με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων οι οποίοι κατασκεύασαν πρωτότυπα στολίδια με ξεχωριστό στυλ και φαντασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δέντρο κοσμεί την αίθουσα της Παιδικής Βιβλιοθήκης της Σύρου, η οποία προετοιμάζεται για εξυπηρετήσει στο άμεσο μέλλον τους μικρούς βιβλιόφιλους του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα κλείσει ο κύκλος των δημιουργικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών. Οι δράσεις αφορούν παιχνίδι με την Ελευθερία Βιτάλη, αφηγήσεις παραμυθιών με την Αθηνά Χειμαριού, καθώς και θεατρικά δρώμενα με την Πόπη Μπατζάκη.

Ετικέτες: