Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

Οι "ρίζες" της καρδιάς μας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια ζωής και δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ράνια Πανταζή ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις του και συντελούν με τη συμμετοχή τους στη διατήρηση και διάδοση της λαϊκής παράδοσης του Πόντου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στο χοροδιδάσκαλο Γιάννη Ευφραιμίδη για την πολύτιμη προσφορά του στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεών του για το 2013, οι οποίες κατάφεραν για μία ακόμη φορά να εντυπωσιάσουν. Σημειώνεται, ότι πέρα από τις συμμετοχές του στις παρελάσεις των εθνικών εορτών, ο Σύλλογος έλαβε επίσης μέρος στο 3ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Σύρου, στο 2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν με τη συνδιοργάνωση της συναυλίας του συγκροτήματος “Encardia, ενώ λαμπρή πορεία διαγράφει και η ομάδα βόλεϊ Μέγας Αλέξανδρος, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια κατακτά το πρωτάθλημα των Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών.

Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, καθώς και παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου παρουσίασαν μοναδικά, μέλη του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Πανταζή απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Α.Ο. Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα για την οικονομική στήριξή του στην ομάδα βόλεϊ του Μέγα Αλέξανδρου. Επιπλέον, τιμήθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, οι οποίοι ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, στέκονται πολύτιμοι συμπαραστάτες στο έργο του.

Ετικέτες: