"Ημέρα της Γυναίκας" στη Σύρο

Βράβευση της Συριανής δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο, η συριανή κοινωνία, μέσα από μία ξεχωριστή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου, με τη συμβολή του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο Θέατρο “Απόλλων”, με τιμώμενο πρόσωπο τη -συριανής καταγωγής- δημοσιογράφο, Μαρία Δεναξά, ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, η οποία τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά της στη δημοσιογραφία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας και της Σύρου, ως πρέσβειρα των αξιών και ως εκλεκτή εκπρόσωπος της μαχόμενης δημοσιογραφίας.

Η κ. Δεναξά παρέλαβε τιμητική πλακέτα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, καθώς και ανθοδέσμες τόσο από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, όσο και από παλιούς συμμαθητές της, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο θέατρο για να τη χειροκροτήσουν και να την καμαρώσουν από κοντά.

Η δημοσιογράφος δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, εκφράζοντας εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο στους ανθρώπους που επέλεξαν να τη βραβεύσουν, όσο και σε εκείνους που στάθηκαν συμπαραστάτες στην λαμπρή επαγγελματική και προσωπική της πορεία.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη ιστορική αναφορά για τη γυναίκα και τη θέση της στην κοινωνία έκανε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, Χριστίνα Λιγοψυχάκη.