Ειδικό αναμνηστικό λεύκωμα για τα 150 έτη λειτουργίας του θεάτρου “Απόλλων” από τα ΕΛ-ΤΑ Σύρου

Ο Πολιτισμός μετετράπη σε... γραμματόσημο

Τις σελίδες ενός ειδικού συλλεκτικού λευκώματος των ΕΛ-ΤΑ Σύρου κοσμεί το ιστορικό θέατρο “Απόλλων”, του οποίου η επίσημη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο χώρο του θεάτρου από τον διευθυντή του κεντρικού ταχυδρομείου στο νησί, Δημήτρη Κοσμά.

Πρόκειται για ένα αναμνηστικό λεύκωμα που “γεννήθηκε” από μία αξιόλογη ιδέα του ίδιου με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 ετών λειτουργίας του, με την πολύτιμη και αφιλοκερδή συνεισφορά φωτογραφικού υλικού από τον συμπολίτη μας, Αντώνη Λεμονάκη, το οποίο έχει ήδη λάβει τη θέση του στις προθήκες του φουαγέ του θεάτρου “Απόλλων”, ενώ από σήμερα ξεκινά να διατίθεται αποκλειστικά από τα ΕΛ-ΤΑ Σύρου και τιμάται στα 8,5 ευρώ.

Τιμάται η εμβληματική ύπαρξή του

Παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης αλλά και προσώπων που συνέβαλαν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας του λευκώματος, ο κ. Κοσμάς προχώρησε στην παρουσίασή του, κάνοντας ταυτόχρονα μία αναφορά στην ιστορία του θεάτρου αλλά και στη νέα στροφή των ΕΛ-ΤΑ σε περιβάλλον ανταγωνιστικότητας. “Σας καλωσορίζουμε σε μία εξαιρετική για την πόλη μας και για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ημέρα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα τελευταία χρόνια λειτουργούν με νέα κριτήρια δημιουργούν νέα προϊόντα που τους δίνουν το δικαίωμα και την ικανότητα να ανταγωνισθούν το νέο περιβάλλον. Αυτό της ελεύθερης αγοράς. Το χαρακτηριστικό όμως που τους δίνει τη διαφορά απέναντι σε άλλες εταιρείες πέραν του δικτύου που διαθέτουν και των προϊόντων τους, είναι αυτό της κοινωνικής επικοινωνίας, της καθημερινής συναισθηματικής επαφής με τον Έλληνα πολίτη και όχι μόνο. Προσπάθησαν και πέτυχαν με μεγάλη επιτυχία να είναι κοντά σε μεγάλα γεγονότα, να τα αναδεικνύουν και να τα τιμούν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσμάς, τονίζοντας πως σήμερα, “Το κατάστημα της Σύρου, το ταχυδρομείο της πόλης μας, που ως γνωστόν είναι ένα από τα πρώτα τέσσερα ταχυδρομεία που δημιουργήθηκαν στην ελεύθερη Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1828 με απόφαση του τότε κυβερνήτη του Ιωάννη Καποδίστρια συνεχίζει και πρωτοπορεί πολλές φορές και στην υφιστάμενη ανταγωνιστικότητα, στηρίζοντας τις ενέργειές του στην κοινωνική δομή, σεβόμενο την προβληματική σήμερα καθημερινότητα των συμπολιτών μας”. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον εντάσσεται και η εν λόγω ενέργεια του ΕΛ-ΤΑ Σύρου, το οποίο έρχεται να αναδείξει ένα γεγονός πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας της Σύρου, την επέτειο των 150 ετών του εμβληματικού θεάτρου “Απόλλων” στην Ερμούπολη, σύμφωνα με όσα πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρόκειται για ένα λεύκωμα στο εσωτερικό του οποίου αποτυπώνονται οκτώ πανέμορφα γραμματόσημα με την ελληνική σημαία, το λογότυπο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, την εξωτερική όψη του θεάτρου αλλά και τον εσωτερικό χώρο καθώς επίσης υπάρχει κάτω από αυτά και μία λεζάντα “Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων” 1864-2014”.

Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε δε, στον φάκελλο πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με τη φωτογραφία του Αντώνη Λεμονάκη, τον οποίο ο κ. Κοσμάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα, προσφέροντάς του μάλιστα το αναμνηστικό λεύκωμα.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία

Την πρωτοβουλία εξήραν ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Κεράνης αλλά και ο επερχόμενος αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Θάνος Φώσκολος που πλαισίωσαν τον κ. Κοσμά στο πάνελ. Ο κ. Κεράνης τόνισε πως “αποτελεί μεγάλη χαρά για τον Δήμο και το νησί” το γεγονός πως τα ΕΛ-ΤΑ δημιούργησαν ένα λεύκωμα αφιερωμένο στον “Απόλλωνα”, εκφράζοντας μάλιστα τα συγχαρητήριά του προς τον διευθυντή του κεντρικού καταστήματος και προς όσους βοήθησαν στη δημιουργία του. Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο νεοεκλεγείς αντιδήμαρχος, επεσήμανε ότι είναι μία σημαντική κίνηση, που αναδεικνύει και τιμά την κορωνίδα του Πολιτισμού της Σύρου, το ιστορικό θέατρο.

Τέλος, κλήθηκε να λάβει το αναμνηστικό λεύκωμα και ο νέος δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος επεσήμανε πως απόδειξη της πολυεπίπεδης δράσης των ΕΛ-ΤΑ είναι η δημιουργία του λευκώματος για το θέατρο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό που βοηθά στην προβολή της Σύρου.

Ετικέτες: