Εορταστική εκδήλωση στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου

Η παράδοση συνάντησε τα Χριστούγεννα

Τα πιο λαμπερά χαμόγελά τους φόρεσαν μικρά και μεγάλα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου (ΛΕΣ) στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους χθες, στο χώρο όπου διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς προκειμένου να υποδεχθούν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Η πρόεδρος του ΛΕΣ, Χριστίνα Λιγοψυχάκη καθώς επίσης και τα μέλη του ΔΣ καλωσόρισαν τους μικρούς φίλους τους κι ευχήθηκαν από καρδιάς σε όλους τους παρευρισκομένους, καλές γιορτές δίνοντας το έναυσμα για την πραγματοποίηση της ετήσιας χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Το Λύκειο πιστό πάντοτε στην παράδοση και στην προσφορά του στα παιδιά μετέφερε με τον δικό του τρόπο το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Απήλαυσαν παιχνίδι, τραγούδι και παραμύθι

Το όμορφο ταξίδι των Χριστουγέννων ξεκίνησε με τους μικρούς χορευτές να βάζουν τη δική τους πινελιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, διαλέγοντας λαμπερές μπάλες και τοποθετώντας τις στα καταπράσινα κλαδιά. Από κοινού με τις δασκάλες τους μερίμνησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα ενώ αμέσως μετά, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Σύρου, καθώς και άλλων περιοχών.

Οι ήχοι από το σαντούρι των παιδιών που διδάσκονται παραδοσιακά όργανα σε ένα από τα τμήματα του Λυκείου αλλά και οι γλυκές φωνές τους πλημμύρισαν την αίθουσα προετοιμάζοντας το έδαφος για τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια που τους διηγήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η κα Ζαρμπώνη. Προσφέροντας το πιο θερμό χειροκρότημά τους, ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους και ρίχτηκαν στο ψάρεμα χριστουγεννιάτικων δώρων. Με ένα μεγάλο καλάμι ψάρεψαν στην κυριολεξία τα δώρα τους και έλαβαν τις θέσεις τους για να αποκτήσουν στο πρόσωπό τους ένα πρωτότυπο ζωγραφιστό χριστουγεννιάτικο “στολίδι” της αρεσκείας τους.

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μπουφέ στον οποίο υπήρξαν πολλά κεράσματα.