Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου

Η αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού από το Κατηχητικό Σχολείο

Το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων προς πάσα κατεύθυνση απηύθυναν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου πραγματοποιώντας ένα ξεχωριστό θεατρικό, με την αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού στον Ιερό Ναό Γενεθλίου Θεοτόκου Χρουσσών.

Το απόγευμα της Παρασκευής, τα μικρά παιδιά αναπαριστώντας τη θεία γέννηση μέσα από ρόλους που ενσάρκωσαν με ιδιαίτερη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια στον προαύλιο χώρο του ναού, μετέδωσαν την ελπίδα που γεννάται σε όλους από τον εορτασμό των Χριστουγέννων, κερδίζοντας το πιο θερμό χαμόγελο των γονέων τους και των συγγενών τους, αλλά και αποσπώντας το πιο εγκάρδιο χειροκρότημα αυτών.

Την εορταστική εκδήλωση προλόγισε ο αρχιερατικός επίτροπος και εφημέριος του Ναού, π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, απευθύνοντας παράλληλα ευχές στους παρευρισκομένους και κάνοντας εκτενή αναφορά στο θρησκευτικό γεγονός. Ο ίδιος, ευχαρίστησε το σύνολο εκείνων που συνετέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης ενώ μετά το πέρας της γιορτής, δόθηκαν δώρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων σε όλα τα παιδιά.