Νέα σεμινάρια για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Μετά την μεγάλη επιτυχία του 8ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, όπου συμμετείχαν όλες οι δημιουργικές ομάδες που προέκυψαν από τα εργαστήρια που διοργάνωσε το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς ΑΕ (www.katartisi-pnai.gr), ο σύλλογος "Μεσαιωνικό Ρόδο" (www.medievalfestival.gr) συνεχίζει τη συνεργασία του με το ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης), για την πραγματοποίηση νέων εργαστηρίων ή τη συνέχιση των προηγούμενων.

Στο πλαίσιο του έργου “Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης για Ανέργους, Εργαζόμενους, Αυτοαπασχολούμενους”, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από ίδιους πόρους, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με σκοπό τη δημιουργία νέων πολιτιστικών - καλλιτεχνικών ομάδων, τη διάσωση της τοπικής λαϊκής παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την υλοποίηση νέων δημιουργικών project που θα παρουσιαστούν στο 9ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου φέτος τον Ιούνιο, που ως διοργάνωση έχει στόχο την επιμόρφωση και την προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας.

Οι ομάδες που θα προκύψουν από τα εργαστήρια θα συμμετέχουν στις πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου, σε διαπολιτισμικές συνεργασίες του με άλλες χώρες, σε πολιτιστικές ανταλλαγές με διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά κυρίως, εξυπηρετώντας παράλληλα τους στόχους του ΚΕΚ, που είναι η επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων, θα μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορες εκδηλώσεις που απευθύνονται στον τουρισμό και την τοπική κοινωνία.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 16 ετών και μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων θα πάρουν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς Α.Ε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τα εργαστήρια που ΞΕΚΙΝΟΥΝ είναι:

  • Εργαστήρι Ξυλοπόδαρων και Θεάτρου Δρόμου

ΤΡΙΤΗ 6-8μμ  & ΠΕΜΠΤΗ 5-7μμ
max συμμετοχή 20 άτομα - έναρξη 17/2

  • Βιωματικό Εργαστήρι: Βοτανολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά

*ΔΕΥΤΕΡΑ 8-10μμ  & ΤΕΤΑΡΤΗ 7-9μμ
max συμμετοχή 40 άτομα - έναρξη 16/2

* Οι ώρες και μέρες γι' αυτό το εργαστήρι δε θα είναι σταθερές αλλά θα μετακινούνται σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες, καθώς το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδρομές στη φύση και σε μνημεία.

Παράλληλα, ξεκινάει β’ κύκλος για τα εργαστήρια που ξεκίνησαν πέρσι με τη συνεργασία πάντα του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς»:

  • Εργαστήρι εκμάθησης Παραδοσιακών Κρουστών

ΔΕΥΤΕΡΑ 6-8μμ  & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-7μμ
(β' κύκλος) - έναρξη 9/2

  • Εργαστήρι Ιστορικών Χορών και Δραματοποιημένης Κινησιολογίας

ΠΕΜΠΤΗ 7-9μμ  & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-9μμ
(β' κύκλος) - έναρξη 12/2

Για τα εργαστήρια του β΄κύκλου, οι παλιοί εγγεγραμμένοι και όσοι θέλουν να εγγραφούν για πρώτη φορά, μπορούν να επικοινωνούν με το "Μεσαιωνικό Ρόδο" στο email: medieval.rose.association@gmail.com, δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Ιδιότητα και Τηλέφωνο

Για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων.

Στο τέλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όλα τα εργαστήρια θα συμπράξουν και θα συνδημιουργήσουν σε ένα κοινό, πρωτοποριακό project που θα παρουσιαστεί στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της νήσου Ρόδου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του

ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς»: www.katartisi-pnai.gr.

Καταληκτική Ημερομηνία Δήλωσης Συμμετοχής: 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα στο facebook: www.facebook.com/groups/medievalrose