“Κούκλες και Σκιές με Ψυχή” έρχονται στην Ερμούπολη

  • Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2015 - 06:20

Διήμερο αφιέρωμα στο κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών με τίτλο “Κούκλες και Σκιές με ψυχή” διοργανώνει στην Ερμούπολη το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου η θεατρική ομάδα “Μίμου Άπτου”.

Το αφιέρωμα απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες με παράλληλα εργαστήρια κουκλοθεάτρου και κατασκευής κούκλας για κάθε ηλικία αντίστοιχα. Όλες οι παραστάσεις και τα εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά θα έχουν ελεύθερη είσοδο. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Πρόγραμμα διημέρου

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 16 Μαΐου θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων το Θέατρο μαριονέτας για παιδιά και ενήλικες με τίτλο “Της μουσικής τα νήματα” από την ομάδα Αντάμαπανταχού. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, μία στις 11:30 και μία στις 13:00. Λίγες ώρες αργότερα, στις 17:00 το Θέατρο Κούκλας Κουκλουβάχατα δίνει ραντεβού στην Παιδική Βιβλιοθήκη με τους μικρούς φίλους του, ηλικίας 8-12 ετών για να κατασκευάσουν μαζί κούκλες. Ακολουθεί η παράσταση θεάτρου σκιών της ομάδας ParaMana Puppet Theatre για ενήλικο κοινό με τίτλο “Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο”. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στις 20:30.

Την Κυριακή 17 Μαΐου, σειρά έχει το εργαστήρι για ενήλικες με τίτλο “Εμψύχωση χρηστικών αντικειμένων” από την ομάδα Αντάμαπανταχού, το οποίο θα διεξαχθεί στην Παιδική Πινακοθήκη στις 11 το πρωί. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων με την παράσταση κουκλοθέατρου για ενήλικες και παιδιά 8+με τίτλο “Το κουτί” από το Θέατρο Κούκλας Κουκλουβάχατα.

Το εργαστήρι για ενήλικες έχει κόστος 10€ και απαιτείται αίτηση συμμετοχής στο Βιβλιοπωλείο Βιβλιοπόντικας (Άνδρου 10, Ερμούπολη). Με την παρακολούθηση του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Μίμου Άπτου στο τηλέφωνο 2281079260 (ώρες καταστημάτων) ή στο e-mail: mimou.festival@gmail.com.

 

Ετικέτες: