Η 1η Γιορτή Κουκλοθέατρου μάγεψε το κοινό της Μυκόνου

Μια κουκλίστικη γιορτή στη Μύκονο

Την ευκαιρία να δουν όσα τους διαφεύγουν αλλά και να κάνουν όσα δεν θα τολμούσαν έδωσε στους κατοίκους της Μυκόνου η 1η Γιορτή Κουκλοθέατρου, ενός είδους που δεν αποτελεί μόνο μέσο διασκέδασης, αλλά και τρόπο σκέψης.

Πέντε διεθνείς ομάδες επισκέφτηκαν τη Μύκονο από 14 – 17 Απριλίου και αφηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες, πραγματοποίησαν εικαστικά εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης φιγούρας θεάτρου σκιών, ενώ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους με την παρέλασή τους στα σοκάκια του νησιού μαζί με έναν τεράστιο δράκο.

Οι τετραήμερες δράσεις διοργανώθηκαν από την ΚΔΕΠΠΑΜ, την  Άγονη Γραμμή Γόνιμη και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία».

Το κουκλοθέατρο είναι τρόπος σκέψης

Ο κόσμος αντιμετώπισε τις εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό. Η Δημοτική Επιχείρηση προσπάθησε να μεταδώσει στο κοινό την άποψη πως το κουκλοθέατρο, τα παραμύθια, οι δράκοι και οι κούκλες-περσόνες που χρησιμοποιούνται, είναι ένας ελεύθερος τρόπος σκέψης απαλλαγμένος από τα στερεότυπα που συντρέχουν τη ζωή μας. Το κουκλοθέατρο είναι ουσιαστική και υψηλή υποκριτική τέχνη πολύ εύκολα προσεγγίσιμη από το κοινό, γιατί μαγεύει με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Πολιτισμός: η ποιοτικότερη ανάδειξη του τουρισμού

Για την ΚΔΕΠΠΑΜ οι εκδηλώσεις πολιτισμού παίρνουν άλλη βάση και νόημα τον χειμώνα. Σκοπός είναι να βγουν οι Μυκονιάτες/σσες από το σπίτι, και να συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα, βασική προϋπόθεση για την ενεργοποίησή τους ως πολίτες. Η ΚΔΕΠΠΑΜ εισπράττει μεγάλη εμπιστοσύνη και συμμετοχή από το κοινό και έτσι η δράσεις πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο ευρηματικές, πάντα με άξονα την ποιότητα αλλά και στοχεύοντας στην εκπαίδευση του κοινού στη βάση πως ο πολιτισμός πρέπει να γίνει καθημερινή μας ανάγκη.

Ο Δήμος Μυκόνου θα παρουσιάσει ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2016. Το καλοκαιρινό αυτό πρόγραμμα ετοιμάζεται μήνες, είναι στοχευμένο και θα ανακοινωθεί σύντομα. Εκφράζει τη βούληση της δημοτικής αρχής και την άποψη πως ο πολιτισμός είναι σίγουρα η ποιοτικότερη ανάδειξη του τουρισμού.