Η ιστορική διαδρομή της Νυχτερινής Σχολής Μηχανικών Σύρου στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ο Σύλλογος Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης καλωσόρισε το βράδυ της Τετάρτης τους επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου στη νέα έκθεσή του, που είναι αφιερωμένη στη Νυχτερινή Σχολή Μηχανικών Σύρου.

Η έκθεση η οποία συνδιοργανώθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης βασίστηκε στην πρωτοβουλία και την επιμονή του επί πολλά χρόνια καθηγητή στη Σχολή Κωνσταντίνου Καπούτσου, ο οποίος παρουσιάζει ένα πλούσιο αρχείο, βασισμένο στην πρωτογενή έρευνα και τη συλλογή τεκμηρίων που συγκέντρωσε από το 2008.

Παρουσιάζονται επίσης, δημοσιεύματα από τον Τύπο της εποχής, τόσο από τη Σύρο, όσο και από τις Κυκλάδες γενικότερα, όπου γίνεται αναφορά στη Σχολή από την ίδρυσή της το 1937 μέχρι το 2009.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης κ. Μαργαρίτα Καλουτά, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Βιομηχανικού Μουσείου. Για την 70ετή προσφορά της σχολής στην τοπική κοινωνία της Σύρου μίλησε στη συνέχεια η κ. Χριστίνα Δρακάκη, η οποία μοιράστηκε με το κοινό τις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη.

Περισσότερες πληροφορίες στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.