Σταύρος Παπασταύρου και "Μίλα μου για Μήλα" στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015!

  • Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2015 - 15:15

Το Φεστιβάλ Σερίφου 2015 φιλοξενεί το Σταύρο Παπασταύρου στη  μουσική παράσταση για παιδιά και μεγάλους 'Μίλα μου για Μήλα', την Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις 21.15, στο Θέατρο της Κάτω Χώρας. 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει τους στίχους κι ο Σταύρος Παπασταύρου τη μουσική. Ποια μεγαλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της παιδικής βραδιάς στο φετινό Φεστιβάλ Σερίφου;  Το κλασικό παιδικό τραγούδι Μίλα μου για Μήλα είναι ένας δίσκος που δημιουργήθηκε το 1986 με τη συνεργασία δυο "ιερών τεράτων" στο χώρο της μουσικής για παιδιά: του Ευγένιου Τριβιζά και του Σταύρου Παπασταύρου. Ο πρώτος, καθηγητής. εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Παραμύθια, θεατρικά έργα, στίχοι, μυθιστορήματα, διηγήματα, κόμικς, μεγάλη επιτυχημένη εργογραφία, γι' αυτό και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Από την άλλη πλευρά, ο Σταύρος Παπασταύρου φέρει τη μεγάλη  κληρονομιά στους ώμους του, όντας ένας από τους μαθητές του Μάνου Χατζιδάκι. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και  τον κινηματογράφο αλλά εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι τα τραγούδια για παιδιά με κύριο συνεργάτη τον Ευγένιο Τριβιζά  με τον οποίο αποτελούν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, "αχτύπητο ντουέτο" ξεκινώντας από τη γνωστή "Φρουτοπία", τα "Μαγικά Μαξιλάρια" «Ο Ταύρος που έπαιζε πίπιζα» κ.α.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σερίφου η συναυλία θα συνοδευτεί από θεατρικά στοιχεία και διαδραστικές παρεμβάσεις με ζωντανή μουσική από το πιάνο της Άλκηστης Ραυτοπούλου, τα πνευστά του Φώτη Μυλωνά και το γνωστό από το συγκρότημα των Apurimac Μάκη Παπαβασιλείου στα κρουστά, την κιθάρα και το τραγούδι. Χαρές, γέλια, και διασκέδαση για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Φεστιβάλ.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Σερίφου σας περιμένει στο μαγικό θέατρο της Κάτω Χώρας. Από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2015 η μουσική θα γεμίσει το Αιγαίο και θα συνδέσει τον ουρανό με τη θάλασσα σαν φυσικό σκηνικό στο κοίλο θέατρο της Σερίφου. Με στόχο την εξάπλωση της τέχνης και του πολιτισμού, της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό αλλά την εξωστρέφεια του νησιού στον κόσμο, το Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της μουσικής.