Παράσταση Κουκλοθεάτρου στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί

«Ο Γαϊγλάρος» από την ομάδα «Τα Πάντα Φι»

  • Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2016 - 06:20

Μία ξεχωριστή παράσταση, εμπνευσμένη από τρεις διαφορετικές ιστορίες: “Το Ασχημόπαπο”, τον “Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον” και τη “Φάρμα των Ζώων” θα χαρίσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους της Σύρου η Ομάδα Κουκλοθεάτρου “Τα Πάντα Φι”.

Έχοντας δανειστεί δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες, η “Γαϊγλάρος” αποτελεί πλέον ένα νέο παραμύθι, που βασίζεται όμως σε κλασικά και διαχρονικά θέματα.

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας.

Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του.

Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και τη μουσική διαπραγματεύεται αρχικά το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και τη σημασία του να βρει κανείς τη δύναμη να βασιστεί στα δικά του…φτερά!

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τις κατασκευές υπογράφουν η Κική Μαλτσάκη και Ειρήνη Μάστορα. Μαζί τους βρίσκονται ο Κώστας Μακρής στο σενάριο και ο Francisco Britto στη σκηνοθεσία. Η πρωτότυπη μουσική ανήκει στους: Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξη Γραμματικό, Background Projection.

Η παράσταση έχει διάρκεια 45’ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:00 στο Κέντρο Χορού “Ακροποδητί”.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.