Το Σπίτι του Χορού του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίου συγκίνησε το κοινό της Σύρου

«Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι άνθρωποι!!!»

  • Τρίτη, 1 Μαρτίου, 2016 - 12:00

Μηνύματα ενάντια στη βία και τον ρατσισμό, που υφίστανται δίπλα μας όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες, αδύναμες να ορθώσουν το ανάστημά τους στο φόβο, διεκδικώντας αναφαίρετα δικαιώματα όλων όπως ο σεβασμός και η εκτίμηση, μετέδωσαν οι συντελεστές της χορευτικής παράστασης “No Bullying”.

Μετά από μία μικρή αναβολή, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, το Σπίτι του Χορού του εργαστηρίου Τεχνών Αιγαίου, με έδρα την Τήνο, βρέθηκε στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, όπου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Ο εκφοβισμός, σχολικός, κοινωνικός, επαγγελματικός, οικογενειακός, γίνεται δυστυχώς προνόμιο μιας εποχής, που βάλλεται σε όλα τα επίπεδα. Το φαινόμενο του bullying απλώνεται σαν ένας τεράστιος ιστός σε ολόκληρο το πλανήτη. Επιστήμονες, κυβερνητικές και μη οργανώσεις, τοπικές κοινωνίες, καλλιτέχνες, ο καθένας και όλοι μαζί ενώνονται σε μια τεράστια αλυσίδα, αντίστασης αλλά, κυρίως, ενημέρωσης.

Έχοντας ως μότο της ότι «ο χορός είναι η πιο άμεση τέχνη από άνθρωπο σε άνθρωπο», η ομάδα θέλησε να μιλήσει με το Χορό της, να γίνει ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας ενημέρωσης, να ορθώσει το ανάστημά της στο φόβο.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ερμηνεύτηκαν θέματα όπως, η Ενδοσχολική Βία, η Ενδοοικογενειακή Βία, η Αυτοπεποίθηση, ο Κοινωνικός Ρατσισμός, η Φτώχεια, τα Άτομα με αναπηρία, η Νευρική Ανορεξία και η Διαφορετικότητα.   

Τα σώματα των χορευτών καθαρά, όπως τα κυκλαδίτικα ειδώλια, λουσμένα με το απολλώνειο φως, μέσα από την ασχήμια της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, πέρασαν ένα και μόνο μήνυμα: «Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι άνθρωποι!!!»