400 χρόνια από την ίδρυση του Κοινού των Μυκονίων

  • Τρίτη, 29 Μαρτίου, 2016 - 06:10

Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι και με μεγάλη συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 η εκδήλωση εορτασμού των 400 χρόνων σύστασης του Κοινού των Μυκονίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με ομιλία του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς καθώς επίσης ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ που τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό αυτού του τόσο σημαντικού ιστορικού γεγονότος.

Η Ομιλία του ιστορικού και διευθυντή ιστορικών ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Δημήτρη Δημητρόπουλου με τίτλο «Μεταξύ πειρατών και κουρσάρων: το Κοινό των Μυκονίων σε καιρούς πολέμου» ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για το κοινό που την παρακολούθησε με προσοχή.Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο κ. Δημητρόπουλος είχε συμμετάσχει σε Συνέδριο του Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυκόνου και είχε βοηθήσει μαζί με άλλους συνεργάτες του στην καταγραφή μυκονιάτικων αρχείων και άλλων ταξινομήσεων στο Λαογραφικό Μουσείο (αρχειοθέτηση βιβλίων κλπ).

Ενθουσιώδη αντιμετώπιση είχε και το Κουαρτέτο Ο&Κ με τις: Άννα Θάνα (βιολί), Πολυτίμη Σταματοπούλου (βιολί), Κατερίνα Τζίτζου (βιόλα), Ιρίνα Δημάκη (βιολοντσέλο), ενώ οι ακροατές τραγούδησαν μαζί την υψίφωνο Κάτια Πάσχου (σοπράνο) που κινήθηκε σε ευρύ ρεπερτόριο ξεσηκώνοντας το κοινό που την αποθέωσε.

Η Διοίκηση της ΚΔΕΠΠΑΜ ευχαριστεί όλους τους συντελεστές, τους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και κυρίως τους πολίτες της Μυκόνου για τις ευχαριστίες που μας απηύθυναν.