Ο εθελοντισμός μέσα από αξιόλογες καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Ο χορός στήριξε το καλάθι της Αγάπης

Για καλό σκοπό χόρεψε η ομάδα της Σχολής Χορού της Ελισάβετ Τσιλιοπούλου, η οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Κοινωνικό Οργανισμό «Γεώργιο Αξιώτη» παρουσίασε με επιτυχία το κλασσικό έργο μπαλέτου «Coppelia».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο για την ενίσχυση των προσπαθειών της Ομάδας Εθελοντών Μυκόνου και είχε συμβολική είσοδο τρόφιμα για τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη.  

Όπως τόνισε η κ. Τσιλιοπούλου «αυτοσκοπός της τέχνης είναι μέσα από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα αι δημιουργία να αναδεικνύονται ο εθελοντισμός και έννοιες ταυτόσημες όπως η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη. Σ’ αυτή την εποχή της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι μαθητές της σχολής, νιώσαμε την ανάγκη να στηρίξουμε με την παράστασή μας το καλάθι της αγάπης, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο».

Σημειώνεται πως την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία στήριξαν επίσης τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» και οι Σύλλογοι που πλαισιώνουν τους Εθελοντές Μυκόνου.

"Ο εθελοντισμός είναι η πιο αληθινή έκφραση πολιτισμού"

«Η ομάδα των εθελοντών βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με άλλους φορείς και προς τιμή όλων μας, συνεχίζει να δραστηριοποιείται, προσφέροντας τρόφιμα και υλική στήριξη σε πολλούς από τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά την ανάγκη και την βοήθειά μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Έδωσε επίσης το λόγο του πως τόσο ο Δήμος, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν τη συμμετοχή εθελοντών στην ομάδα, καθώς και να επιβραβεύσουν την ειλικρινή και ανθρωπιστική δράση τους. «Για εμάς ο εθελοντισμός είναι η πιο αληθινή έκφραση πολιτισμού και στήριξης προς τον συνάνθρωπό μας. Είναι η πιο ανιδιοτελής συμμετοχή μέσα στον κοινωνικό χώρο», κατέληξε ο κ. Κουκάς.