Γιώργος Γλυνός και Βαγγέλης Πελέκης "έσπασαν" πολλές μύτες στις "Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω"

"Μια καντίνα στο καράβι"

Η λούζα, το λουκάνικο, το ξινότυρο, το γιαούρτι, η τυροβολιά, η κοπανιστή, καθώς και προϊόντα ζύμης νοστίμισαν την περασμένη Παρασκευή το δρομολόγιο του Superferry II, όπου ο ιδιοκτήτης της πρώτης περιφερόμενης καντίνας στην Ελλάδα «Food Τruck» Γιώργος Γλυνός και ο συγγραφέας της «Κουζίνας του Balthazar» Βαγγέλης Πελέκης ένωσαν τις μαγειρικές δυνάμεις τους, χαρίζοντας στο επιβατικό κοινό συγκινήσεις made in Mykonos.

«Οι Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω» πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά στη γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος – Μύκονος από το Δήμο Μυκόνου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ), στο πλαίσιο του αναπτυξιακού ρόλου της.

Μεγάλη συμμετοχή ντόπιων παραγωγών

Η λούζα και το λουκάνικο ήταν μια προσφορά του Σταύρου Μενάγια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα προσέφερε το Τυροκομείο Μυκόνου και τα προϊόντα ζύμης διέθεσε η Αρτοποιία Κουτσούκος.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης εστάλησαν από παραγωγούς της Άνδρου προϊόντα τυροκομίας του Νίκου Ασούτη, τα οποία εκτέθηκαν και συζητήθηκαν, καθώς και δύο ετικέτες της ζυθοποιίας Τήνου «Νήσος». Η Διοίκηση της ΚΔΕΠΠΑΜ εκφράζει τη συγκίνησή της τόσο για την αλληλεγγύη, όσο και την ενεργή συμμετοχή των γειτονικών νησιών στη δράση της, η οποία συνεχώς διευρύνεται χάρη στους ισχυρούς δεσμούς και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.  

Βιολογικές λιχουδιές και άλλα...

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αστροφυσικός Αθηναίος καντινιέρης που έχει ξετρελάνει τους περαστικούς της πρωτεύουσας και όχι μόνο με τις βιολογικές λιχουδιές τους, Γιώργος Γλυνός προσέφερε ζυμωτό πρωινό ψωμί και παξιμάδι μυκονιάτικο με ντιπ κοπανιστής και γιαουρτιού με ντομάτα κονφί. Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ και σεφ Βαγγέλης Πελέκης κέρασε το κοινό πίτα λαδιού με αυγά σκραμπλ με τυροβολιά και αβοκάντο, καθώς και παραλλαγή με λούζα, ξινότυρο, ντομάτα μαριναρισμένη σε λάδι βασιλικού και αλάτι Μυκόνου.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων και η πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογιού.

Έλα κι εσύ στην παρέα τους

Σημειώνεται πως αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλο το χρόνο. Ως εκ τούτου, η ΚΔΕΠΠΑΜ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους, καθώς και ντόπιους παραγωγούς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της και στο τηλ. 22890 27190).

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται πωλούνται στο Κατάστημα Παραδοσιακών Προϊόντων του πλοίου. Στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης είναι να εκτεθούν ακόμα περισσότεροι κωδικοί από την Μύκονο. Η ΚΔΕΠΠΑΜ ευχαριστεί τους παραγωγούς και τον καπετάνιο Τάσο Τρέσσο, το προσωπικό του Superferry II, την κ. Μαίρη Στυλιανέλη, τους αδελφούς Στεφάνου και τέλος τους παραγωγούς, για τη στήριξη της προσπάθειάς της, τη διάθεση των προϊόντων τους και τη φιλοξενία στο καράβι.

Κάθε φορά, μια γιορτή, μια τιμή για τη Μύκονο που αξίζει το καλύτερο.