Προσπάθειες ένταξης της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πανσυριανή σταυροφορία για την επίτευξη του στόχου

  • Τρίτη, 31 Μαΐου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 31 Μαΐου. 2016 - 7:30

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύρου (Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης) ξεκινά την προσπάθεια για την ένταξη της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Με δεδομένη την τεράστια σημασία μιας τέτοιας παγκόσμιας αναγνώρισης, γίνεται κατανοητή η ανάγκη πανσυριανής σταυροφορίας για την επίτευξη του ως άνω σκοπού. Ήδη συγκροτείται μια ευρεία επιτροπή στήριξης, στην οποία μετέχουν οι ποιμενάρχες των δυο Εκκλησιών του νησιού, οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του βιομηχανικού, εμπορικού και ναυτιλιακού κόσμου, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και προσωπικότητες του πνευματικού χώρου που σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο και ενδιαφέρονται για τον τόπο.

Το Ινστιτούτο Σύρου, προκειμένου να ενημερώσει τόσο τα μέλη της ευρείας αυτής επιτροπής, όσο και το συριανό κοινό, θα παρουσιάσει και θα αναλύσει το θέμα, σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα, στο Θέατρο Απόλλων στις 02 Ιουλίου στις 20:00, στο πλαίσιο του 6ου Διαπανεπιστημιακού Σεμιναρίου και της παρουσίασης του τιμητικού τόμου για τον πρόεδρό του, καθηγητή Ιωσήφ Στεφάνου. Ο καθηγητής θα εξηγήσει τα προσδοκώμενα οφέλη από την ένταξη αυτή, καθώς και τις προϋποθέσεις, τις απαιτούμενες δράσεις και τα απαραίτητα βήματα, για την επίτευξη της.