Ένα "χρυσαλιφούρφουρο" στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΔΕ στη Σύρο

Χαρούμενες και μελωδικές παιδικές φωνές πλημμύρισαν την «Αίθουσα Γιάννη Ρίτσου» στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου με θέμα «Αναδεικνύοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στη διδακτική και την τέχνη στο σύγχρονο σχολείο» που διεξάγεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου.

Μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας, τις οποίες χαιρέτισαν η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Τσαμπίκα Καράκιζα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βασίλης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φραγκίσκος Βακόνδιος, μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους Συνέδρους.

Η Παιδική - Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση της Κικής Κουκουλή, παρουσίασε ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σήμερα στις 21:30, συνοδευόμενη από τις ερμηνεύτριες Έλσα Χαραλάμπους και Ρένα Βέργου και ολιγομελές σχήμα της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Η Χορωδία δημιουργήθηκε με αφορμή τις ανάγκες παρουσίασης των τραγουδιών της Λιλιπούπολης αλλά και για να λαμβάνει μέρος στις επικείμενες παραγωγές της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.

Η νέα Παιδική- Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων, στοχεύει να παρέχει χορωδιακή αγωγή και μουσική καλλιέργεια μέσα από μια μοναδική μορφή επικοινωνίας, το ομαδικό τραγούδι. Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν' αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν' αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Την Χορωδία υποστηρίζει ηθικά και υλικά η κ. Δέσποινα Παρασκευαϊδου.