Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο

Ο χορός του πάθους σαγήνευσε τη Σύρο

Στη μεθυστική ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες μετέφεραν το κοινό της Σύρου Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές του Αργεντίνικου Τάνγκο, στο πλαίσιο του διημέρου Διεθνούς φεστιβάλ που διοργάνωσε στο Θέατρο Απόλλων η Χορευτική ομάδα Lo de Elli.

Λάτρεις του χορού τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό απόλαυσαν καταξιωμένους καλλιτέχνες του είδους από την Αργεντινή, την Ευρώπη και τη χώρα μας, που στροβιλίστηκαν με δεξιοτεχνία στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου της Ερμούπολης με τη συνοδεία του μουσικού τρίου Trio de la plata.

Εκτός από τη μουσικοχορευτική παράσταση «Melodias de Tango» το Φεστιβάλ περιλαμβάνει βραδιές Αργεντίνικου τάνγκο "Milongas", απόψε στο ξενοδοχείο «Ερμής» (22:30), και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο με ώρα έναρξης 22:30.

Οι βραδιές αποτελούν χοροεσπερίδες, όπου ο καθένας μπορεί να χορέψει και να απολαύσει το ποτό του. Τις βραδιές αυτές, θα γίνουν και παρουσιάσεις "show" από τα ζευγάρια των προσκεκλημένων χορευτών, αλλά και από καλεσμένα ζευγάρια από Ελλάδα (guest stars).

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα παραδίδονται σεμινάρια για όλα τα επίπεδα ενδιαφερομένων (από απολύτως αρχάριο εως masterclass).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί εικαστική έκθεση από διακεκριμένους καλλιτέχνες με έργα βασισμένα στο μύθο του αργεντίνικου τάνγκο. Θέμα: "Από το τίποτα στο φως –μ’ ένα tango".