«Στη σκιά και το φως» των καλλιτεχνών του Open Art Studios

Καλλιτεχνικό «κυνήγι φαντασμάτων»

Με την ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του «Open Art Studios» στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη ολοκληρώνεται το εικαστικό πρόγραμμα του «Σύρος Πολιτισμός 2016».

Αν η καλλιτεχνική πράξη, η «δημιουργία» είναι μια προσωπική μάχη με την εντροπία και με τη φθορά, ακόμη περισσότερο σε ένα μικρό νησί στη μέση του Αιγαίου μπορεί και να είναι πράξη αντίστασης. Αντίστασης στη μιζέρια, στην εύκολη κατανάλωση, στη βουβαμάρα και την παθητικότητα.

Δέκα καλλιτέχνες μόνοι και από κοινού σε μια έκθεση διαφορετικών τεχνικών και διαφορετικών αναγνώσεων συνεχίζοντας μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια όταν καλλιτέχνες της Σύρου αποφάσισαν να ανοίξουν τα εργαστήριά τους και να αλληλογνωριστούν με το κοινό στον "τόπο του εγκλήματος".

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, η Χρυσάνθη Ζαράρη, η Γιολάντα Ζιάκα, η Ματίνα Μάμαλη, ο Κώστας Μάστορης, ο Θανάσης Μπαξόπουλος, η Χάρη Καστρηνού, ο Κώστας Καταγάς, η Θένια Κόκκα και η Κωνσταντίνα Μαργαρίτα Τερζή παίζουν, πειραματίζονται και εισχωρούν καλλιτεχνικά στη σκιά και το φως. Στη σκιά του πραγματικού και στο φως της ελπίδας, στη σκιά του βάρους και στο φως της ανάτασης. Αποκαλύπτουν ήττες και νίκες, βαρίδια και φτερά στα πόδια, τα πινέλα, τα πενάκια, τα καλέμια και τις κάμερες. Κάθε καλλιτέχνης κυνηγάει και κυνηγιέται απ’ τα δικά του φαντάσματα, καθιστώντας μας θεατές αυτής της προσωπικής μάχης.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 11.30-14.00 & 19.00-22.00 και θα διαρκέσει έως 21 Οκτωβρίου 2016.

 

Ετικέτες: