«Οι Μικροί Ξεναγοί» κατέκλυσαν το Δημαρχιακό Μέγαρο

«Όλη η Σύρος είναι υπερήφανη για αυτά τα παιδιά»

Με την υπόσχεση ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει, να στηρίξει και να ενισχύσει το έργο του Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «Μικρούς Ξεναγούς» του τόπου μας, που για ένα ακόμη καλοκαίρι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Παιδιά από την Άνω Σύρο και την Ερμούπολη, που κάθε χρόνο μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους επισκέπτες του νησιού, κατέκλυσαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις φετινές εμπειρίες τους με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Θωμαή Μενδρινού.

Χαμόγελα και ικανοποίηση πλημμύρισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους νέες πρεσβευτές της Σύρου να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο ενθουσιασμός και η λάμψη στα μάτια των παιδιών και των εφήβων, που συμμετέχουν μέχρι σήμερα με το ίδιο μεράκι στα προγράμματα των ξεναγήσεων απέδειξαν ότι τα νιάτα θα συνεχίσουν να δείχνουν το δρόμο, ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Από την πλευρά της η κ. Μενδρινού διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να αγκαλιάζει την προσπάθεια των παιδιών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας τόσο στην Ερμούπολη, όσο και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός θα πρέπει αλώβητος από την οικονομική κρίση.

Ως εκ τούτου, σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι το Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία για χρόνια υποστηρίζεται από χορηγίες, ο Δήμος θα εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις για να παραμείνει ανοιχτή αυτή η κυψέλη πολιτισμού, από την οποία έχουν περάσει τα τελευταία 23 χρόνια εκατοντάδες παιδιά.

Η κ. Μενδρινού συνεχάρη τόσο τους Μικρούς Ξεναγούς, όσο και τους υπεύθυνους των προγραμμάτων και απένειμε σε όλα τα παιδιά ένα αναμνηστικό, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Συριανοί τα καμαρώνει και είναι υπερήφανοι γι’ αυτά.