Κυκλοφόρησε το 8ο τεύχος του συριανού free-press περιοδικού

Panorama… ιστορίας και πολιτισμού

Με πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και φιλοξενώντας, όπως και σε κάθε έκδοση, τις συνεντεύξεις Συριανών προσωπικοτήτων, κυκλοφορεί το 8ο τεύχος, για το χειμώνα 2016-2017, του Συριανού Πανοράματος.

Ξεκλείδωσαν την ιματιοθήκη, φόρεσαν τις παραδοσιακές, αυθεντικές φορεσιές και φωτογραφήθηκαν για το 8ο, χειμωνιάτικο τεύχος του free-press εντύπου «Συριανό Panorama», που φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Περρή. Ο λόγος, για σύγχρονους Συριανούς και Συριανές, που με χαρά ντύθηκαν τις παραδοσιακές στολές και τίμησαν τα 100 και πλέον χρόνια του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Σε ένα χορταστικό 16σέλιδο αφιέρωμα, όπου κυριαρχούν οι έντονες διαδρομές από το παρόν στο παρελθόν και τανάπαλιν, σύγχρονα πρόσωπα του Λυκείου, όπως η πρόεδρος, κ. Χριστίνα Λιγοψυχάκη,  η κ. Άννα Βαφία, ο κ. Μιχάλης Μακρουλάκης, η κ. Αλίκη Λεονταρίτη, η κ. Ευαγγελία Θραψιάδη, ο κ. Γιάννης Λιέας, η κ. Μαλαματή Αναστασοπούλου, η κ. Μαργαρίτα Αγγελοπούλου, ο κ. Στέφανος Βακόνδιος, μιλούν για την ιστορία του θεσμού, από την εποχή της Καλλιρρόης Παρρέν, έως και σήμερα, για τις πρώτες εντυπώσεις τους από το Λ.Ε.Σ., τις αγαπημένες τους πτυχές του νησιού της Σύρου και άλλα πολλά.

Το 8ο Panorama ανοίγει με μία νοσταλγική αναδρομή του Β. Περρή στις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις του από τη Σύρο, με φόντο το φωταγωγημένο Δημαρχιακό Μέγαρο, από τις εκδηλώσεις για την έναρξη του «Σύρος – Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», ενώ εκτός από την πολυσέλιδη αναφορά στο Λύκειο Ελληνίδων, φιλοξενεί συνεντεύξεις σημαντικών Συριανών, όπως του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κ. Ιωσήφ Στεφάνου, επικεφαλής και επιβλέπων του έργου αποκατάστασης του Καθολικού Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, ο οποίος μιλά για την παιδική του ηλικία στο νησί, αλλά και την πορεία του, μέχρι την ανάληψη της ευθύνης για αυτό το τεράστιο έργο, με την πολυσήμαντη πολιτιστική αξία, τη γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων, κ. Μαρία Μάστορη, η οποία μιλά για τα καλλιτεχνικά ερεθίσματα, που αντλεί από τη Σύρο, του επιχειρηματία, κ. Νίκου Ρούσσου, που μιλά για την απόφασή του να πάει κόντρα στην κρίση, με σύμμαχο την παράδοση και υπερνικώντας όλες τις αντιξοότητες, που η μοίρα του επεφύλασσε, με δύναμη ψυχής, ή της κ. Υπαπαντής Ζαρμπώνη, της σύγχρονης, μοντέρνας και χαμογελαστής Συριανής, που επέλεξε να γίνει αγιογράφος, παραμένοντας στο νησί και δημιουργώντας από τα στενά της Άνω Σύρου.

Στο τεύχος, μιλά επίσης ο κ. Αλέξης Μαρατζίδης, όσον αφορά στις προσπάθειές του για την αναγνώριση και προβολή του Enfield E8000, του πρωτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στον κόσμο, το οποίο κατασκευάστηκε εντός των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου του Νεωρίου της Σύρου.

Παράλληλα, στο free-press έντυπο, το οποίο σκοπό του έχει την προβολή γνωστών και άγνωστων πτυχών του νησιού, αναφορά γίνεται επίσης και στην πρόθεση μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, όσον αφορά στην εγκατάσταση κινηματογραφικών studio στην Σύρο, μία πολυσυζητημένη επένδυση, η οποία, με την υλοποίησή της, αναμένεται να δώσει… χολιγουντιανό «αέρα» στο νησί, αφού το σχέδιο υπογράφει, μεταξύ άλλων, και ο γνωστός σκηνοθέτης, Steven Bernstein.

Το 8ο τεύχος του περιοδικού, βρίσκεται ήδη και θα βρίσκεται στα επιλεγμένα σημεία διάθεσης, τόσο στη Σύρο, όσο και στην Αθήνα.