Λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο “Σπίτι του Αϊ-Βασίλη”

Ραντεβού του χρόνου

Με την ευχή ο Άγιος Βασίλης να επισκέπτεται για πολλά ακόμη χρόνια το σπίτι του στη Σύρο, ολοκληρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτισαν και φέτος τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, λίγο πριν ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι του για να μοιράσει δώρα στους μικρούς φίλους του ανά τον κόσμο.

Το “Σπίτι του Αϊ-Βασίλη” διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών” με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους εθελοντές

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου και “ψυχή” της εκδήλωσης Μάρκος Ρούσσος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές, που εργάστηκαν σκληρά για να φέρουν και πάλι χαμόγελα στα χείλη μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Ευγενία Σαγκινέτου και στην ομάδα των ξωτικών που για μία ακόμη χρονιά έβαλαν τους μικρούς επισκέπτες σε δημιουργικές περιπέτειες στο χώρο του ΚΑΠΗ. “Όλοι μας εργαστήκαμε για να περάσουμε έξι όμορφες ημέρες, που θα μας βγάλουν από την καθημερινότητα και θα μας δώσουν δύναμη και κουράγιο για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζουμε και κυρίως τα παιδιά, που δεν φταίνε σε τίποτα” σημείωσε, ευχόμενος η “δεμένη” ομάδα της εκδήλωσης να συνεχίσει το έργο της με το ίδιο κέφι και μεράκι.

Τους διοργανωτές της εκδήλωσης συνεχάρη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, αναφερόμενη στην αγαστή συνεργασία του Δήμου τόσο με τον “Ποσειδώνα” όσο και με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο “Σπίτι του Αϊ-Βασίλη”. Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά όλους τους ανθρώπους που πριν αρκετά χρόνια συνέβαλλαν, ώστε η υπέροχη Έπαυλη Τσιροπινά να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου και να καθιερωθεί με τα χρόνια ως ένας σημαντικός πολυχώρος πολιτισμού και τέχνης. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ποσειδωνίας θα γίνουν μία μεγάλη ομπρέλα, η οποία μελλοντικά θα σκεπάσει μελλοντικά περισσότερους φίλους της Σύρου.

Ο “Ποσειδών” κρατάει υψηλά τον πήχη

Εύσημα προς τον Σύλλογο της Ποσειδωνίας απέδωσε με τη σειρά του και ο Χωρικός Αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου. Όπως τόνισε, παρά τη μειωμένη προσέλευση του κόσμου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο Σύλλογος κατάφερε να κερδίσει και φέτος το στοίχημα, με τη βοήθεια τόσο των εθελοντών του όσο και του Δήμου που υποστηρίζει θερμά τη συγκεκριμένη δράση, εδώ και πέντε χρόνια. “Ο “Ποσειδών” κρατάει υψηλά το όνομα της Ποσειδωνίας εντός και εκτός Σύρου” υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Δημήτρης Νταλαχάνης, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσφορά των μελών και φίλων του συλλόγου, οι οποίοι αφιερώνουν αφιλοκερδώς τον χρόνο τους για να παρουσιάσουν κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό “χριστουγεννιάτικο δώρο” στα παιδιά του νησιού. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά Γιάννης Βουτσίνος και ο δημορικός σύμβουλος Φραγκίσκος Βακόνδιος.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη διανομή αναμνηστικών δώρων από τον Άγιο Βασίλη και τη σύζυγό του και το αερόστατο των ευχών.

Μ. Ρούσσος: “Δυσκολευτήκαμε, αλλά τα καταφέραμε”

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας Μάρκος Ρούσσος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την απότομη αλλαγή του καιρού, η ομάδα κατάφερε να ανταποκριθεί επάξια στις υποχρεώσεις της, βάζοντας τη σφραγίδα της σε άλλη μία επιτυχημένη διοργάνωση. “Ξεκινήσαμε την προετοιμασία πριν από δυόμιση μήνες και την τελευταία εβδομάδα βρεθήκαμε, δυστυχώς προ εκπλήξεως γιατί ο καιρός μας χάλασε τα σχέδια. Παρόλα αυτά, καταφέραμε στο 90% να τακτοποιήσουμε όλες τις εκκρεμότητες τόσο στο διάκοσμο του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου,να αντικαταστήσουμε φωτιστικά και να βάλουμε τούλια, φροντίζοντας στο έπακρο τον στολισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα πως πολλοί επισκέπτες αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν και διοργανώθηκαν, πατώντας στην επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων χρόνων. “Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ωστόσο στόχος μας είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον φωτισμό του κτιρίου, αν και γνωρίζουμε ότι τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μεγάλα ανοίγματα” δήλωσε, ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τόσο τον Δήμο όσο και την Περιφέρεια που βοήθησαν για την εξωτερική και εσωτερική βελτίωση του χώρου. “Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη τόσο από τον κόσμο όσο και από διάφορους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ελπίζω του χρόνου να είναι μεγαλύτερη και οι ώρες καθημερινής δράσης να είναι περισσότερες για να καλύψουμε και άλλους που θέλουν να λάβουν μέρος σε όλα αυτά τα δρώμενα που διοργανώνονται στη γιορτινή έπαυλη Τσιροπινά”.