5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου στη Σύρο

  • Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2017 - 06:21

Το Κέντρο Χορού, Σύγχρονης Έκφρασης και Δημιουργίας και το Χοροθέατρο Ακροποδητί, μετά την ίδρυση του θεσμού «Φεστιβάλ Χορού – Akropoditi DanceFest» και την υλοποίηση ήδη τεσσάρων Φεστιβάλ στη Σύρο, και επιπλέον μετά τη σημαντική διάκριση του Χοροθεάτρου Ακροποδητί το Νοέμβριο του 2016, με το Βραβείο Χορού από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Χορού, διοργανώνουν το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Θεάτρου στη Σύρο.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να καταστήσει την πρωτεύουσα των Κυκλάδων έναν τόπο συνάντησης και πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα σε καταξιωμένους αλλά και νέους δημιουργούς σύγχρονων ομάδων χορού και χοροθεάτρου.

Το Φεστιβάλ θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες (08 – 21/07/17) και θα αναπτύξει πολύπλευρη δράση και προσφορά, καθώς στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν:

 * Εργαστήρια Σύγχρονου Χορού, Partnering, Κλασικού Μπαλέτου, Αυτοσχεδιασμού, Υποκριτικής - Θεάτρου, Φωνής, Ινδικού Χορού, Ακροβατικών, Yoga, Skinner releasing technique.
 * Δύο Ανοιχτές Διαλέξεις για τη διατροφή και το χορό για άτομα με κινητικές αναπηρίες

* Δύο δωρεάν, νέα, ειδικά Εργαστήρια:

* Εργαστήριο δημιουργικού χορού για άτομα με και χωρίς κινητικές αναπηρίες
* Εργαστήριο Χορού Hip-Hop για παιδιά 10 – 11 ετών

* Προβολές, ανοιχτοί αυτοσχεδιασμοί και παραστάσεις από τους διδάσκοντες και συμμετέχοντες των εργαστηρίων, καθώς και από προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
* Ανοιχτές δράσεις και εκδηλώσεις για κατοίκους ή επισκέπτες του νησιού γύρω από τη σύγχρονη έκφραση στο Χορό και το Θέατρο.

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος ενδιαφερόμενοι, διδάσκοντες και καλλιτεχνικές ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ετικέτες: