Η τουριστική πλευρά της τέχνης μέσα από τα “Open Art Studios”

24 καλλιτέχνες σε ρόλο “οικοδεσπότη”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λαμβάνει χώρα στη Σύρο η εικαστική δραστηριότητα “Open Art Studios”, με στόχο την ανάδειξη του νησιού ως παγκόσμιο πολιτιστικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του θεσμού, 24 καλλιτέχνες, διάσπαρτοι στο νησί “ανοίγουν” τα εργαστήριά τους στο ευρύ κοινό και του δίνουν την ευκαιρία να μπει στο μαγικό κόσμο της τέχνης εν τη γενέσει, έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Το πρωτότυπο αυτό “κυνήγι” ενισχύεται ακόμη περισσότερο με δύο εικαστικές εκθέσεις στην Αίθουσα “Γιάννη και Ελένης Βάτη”, με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Πόλος έλξης για εκατοντάδες φιλότεχνους

Σημειώνεται, ότι φέτος ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και με την ευγενική χορηγίας της ταβέρνας “Αμπέλα”. Διαδραματίζοντας τον ρόλο ενός “πρωτοπόρου οικοδεσπότη”, οι καλλιτέχνες συμμετέχουν ενεργά στη στοχευμένη προσέλκυση φιλότεχνων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα μιας μοναδικής και ιδιαίτερης εμπειρίας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης έκθεσης, εκατοντάδες επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έκπληξη για την ποιότητα και το εύρος της εικαστικής παραγωγής στη Σύρα.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Δημήτρης Γρυπάρης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας να ταξιδεύσει η έκθεση των “Open Art Studios” και σε νησί της Δωδεκανήσου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Τζίνης.

Από την πλευρά της η εικαστικός και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο, Αγγελική Μπρισνόβαλη αναφέρθηκε στη δύναμη της δημιουργίας να προσφέρει μια θετική εικόνα της ζωής, τόσο στον ίδιο τον καλλιτέχνη όσο και στο κοινό της τέχνης κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύει η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνέχεια της έκθεσης, με νέα έργα των δημιουργών θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Ετικέτες: