20 + 1 “Μικρές Ιστορίες” του Νικόλα Χατζή

Παιχνίδι με τη "φωτιά"

Είκοσι και μία μικρές εικαστικές ιστορίες, που συνδυάζουν τη ζωγραφική με την ιδιαίτερη τεχνική της κατασκευής εξιστορεί μέσα από την ομώνυμη έκθεσή του στην Αίθουσα Τέχνης “Εμμανουήλ Ροίδη” στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου – Ερμούπολης, ο Νικόλας Χατζής.

Πρόκειται για μία επιλογή μικρών διαστάσεων έργων, απόσταγμα μιας ιδέας που γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία ενδιαφέρουσα ενότητα επιτοίχιων έργων με βασικά υλικά το ξύλο και το μέταλλο, σε μια συνδιαλλαγή με τη φωτιά.

Αξιοποιώντας αποκλειστικά μεγάλο μέρος ανακυκλώσιμων υλικών, όπως αλουμίνιο από κουτιά αναψυκτικών, ο καλλιτέχνης βάζει άνω τελεία στις παραδοσιακές τεχνικές και ακολουθεί νέα δημιουργικά μονοπάτια. Χωρίς να χρησιμοποιεί πινέλο, δίνει βήμα στα φυσικά χρώματα και τα εξελίσσει με “φλογερές” επεμβάσεις που τείνουν να τα εξελίξουν και να τα μετατρέψουν στα επιθυμητά σχήματα – σύμβολα, δημιουργώντας ταυτόχρονα στους πίνακες μία ανάγλυφη επιφάνεια.

Ο Νικόλας Χατζής γεννήθηκε στη Χίο το 1958, όπου ζει και εργάζεται. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1997. Έχει στο ενεργητικό του δώδεκα ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε τέσσερις ομαδικές. Συνεργάστηκε ως σκηνογράφος σε δώδεκα θεατρικές παραστάσεις με τα ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και Σερρών. Παράλληλα, ήταν ο σκηνογράφος της βραβευμένης ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη “Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων”.

Το φιλότεχνο κοινό της πρωτεύουσας των Κυκλάδων έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τις “Μικρές Ιστορίες” του Νικόλα Χατζή έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013.

Ετικέτες: