Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Μπρισνόβαλη

"Φως στο Κυκλαδίτικο Αιγαίο"

Οι εναλλαγές των εντυπώσεων του φωτός πάνω στην επιφάνεια του υλικού κόσμου αποτυπώθηκαν χρωματικά και σχεδιαστικά μέσα από την έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Μπρισνόβαλη “Φως στο Κυκλαδίτικο Αιγαίο”, που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη”.

Η νέα αυτή ζωγραφική ενότητα της εικαστικού και καθηγήτριας Τέχνης & Design του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Σύρου), είναι βαθιά επηρεασμένη από την καθημερινή πρακτική του σχεδίου - χρώματος και του τρισδιάστατου χώρου, πεδία που διερευνά μαζί με τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

Η εξέλιξη του φυσικού κόσμου

Η ίδια έχει επιλέξει να παρατηρεί το φυσικό κόσμο να εξελίσσεται γύρω της, μέσα από συνθέσεις καθημερινών αντικειμένων τόσο στον άμεσο χώρο διαβίωσης, όσο και στο αστικό και παράκτιο τοπίο του νησιού.

Το σχέδιο και το χρώμα καθώς και η συνθετική τους ισορροπία, με χρήση παραδοσιακών ζωγραφικών μέσων, αποτελούν τα ερευνητικά και ερμηνευτικά εργαλεία για τη δημιουργική πράξη που οδηγεί σε έργα μελέτης, της “νεκρής φύσης” και της “τοπιογραφίας”, καθορίζοντας την εικαστική διάσταση που διέπει το χώρο και τα αντικείμενα, αποδίδοντας τους έτσι ένα παρατεταμένο νέο νόημα.

Η ερευνητική δουλειά της κ. Μπρισνόβαλη αφορά την Ελληνική Ζωγραφική (19ος-αρχές 20ου αι.). Ζωγραφίζει και εμπνέεται από το διαυγές φως των Κυκλάδων και την νυκτερινή ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, σε δύο διαφορετικά project διαρκείας.

Στη συγκεκριμένη σειρά έργων η χρήση του μολυβιού, των ακρυλικών αλλά και των παστέλ και λαδιών σε χαρτί και μουσαμά επιχειρούν να συνδέσουν την εξπρεσιονιστική ζωγραφική παράδοση με την εννοιολογική προσέγγιση της θεωρίας σε ένα πρότζεκτ διαρκείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έκθεση “Φως στο Κυκλαδίτικο Αιγαίο” θα παρουσιαστεί επίσης στο νησί της Τήνου από 16 – 31 Αυγούστου (19:00 – 22:00).

Ετικέτες: