Το πρώτο ελληνικό “World IA DAY” στη Σύρο

Τα "μυστικά" του λειτουργικού σχεδιασμού

Η Ερμούπολη είναι η οικοδέσποινα του πρώτου ελληνικού “World IA Day”, το οποίο έρχεται στη χώρα μας με πρωτότυπες προτάσεις για να δώσουμε στην καθημερινότητά μας την ομορφιά που της αξίζει.

Η παγκόσμια αυτή διοργάνωση στο χώρο του λειτουργικού σχεδιασμού, η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα σε άλλες 14 χώρες και 23 πόλεις, φιλοξενείται αύριο στη Σύρο, σε μια συνδιοργάνωση της ad axem με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το κεντρικό θέμα του WIAD Greece είναι “πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λειτουργικό σχεδιασμό απλών αντικειμένων και διαδικασιών για να βελτιώσουμε τον κόσμο μας”. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας στο σπίτι ή στην εργασία μας, σε μια επίσκεψη στο θέατρο ή στο μουσείο, στην ανάγνωση ενός βιβλίου ή στη συμμετοχή μας σε ένα παιχνίδι.

Πρωτότυπες λύσεις

Στη διοργάνωση έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να μας προτείνουν λύσεις δημιουργικά γραφεία όπως η Matadog Design, η OgilvyOne Worlwide και η Mindworks, διεθνείς καλεσμένοι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως η Kinetic Museums και η Nordeus, μαζί με εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής, όπως η Demian Labs, η JAM pedals, η Vivl.io και η Xylo.

Την ίδια ημέρα θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, projects και concepts φοιτητές και νεαροί επαγγελματίες του χώρου, ενώ το WIAD Grecce θα κλείσουν με μία μοναδική εμφάνιση οι Elektronik Meditation.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και υπερκάλυψη του αρχικού στόχου καμπάνια crowfunding για την υποστήριξη του ελληνικού WIAD, μέσω της οποίας θα μεταβούν στο νησί της Σύρου πολλοί επισκέπτες designers και μη για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη θέση τους για το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός, θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ, στην οποία συνδέθηκε το Θέατρο “Απόλλων” πριν από λίγες ημέρες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το live streaming είναι συμβατό με υπολογιστές, tablets και smartphones ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος.

Ετικέτες: