“Lights On” της Θάνιας Σαμιωτάκη

Ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου “άναψε τα φώτα του” και φιλοξενεί αυτή την περίοδο την ευρηματική και ταλαντούχα Θάνια Σαμιωτάκη και μαζί τα πρωτότυπα χειροποίητα φωτιστικά της από μαλλί πλεξίματος, τσόχα, σπάγκο και φάιμπεργκλας.

Η Μυκονιάτισσα καλλιτέχνης, η οποία εκμεταλλεύεται τη φωτεινή πηγή και τα υλικά κατασκευής κάνει μία στάση στη Σύρο και παρουσιάζει την καινούρια της συλλογή στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου.

Ανάμεσα στις εντυπωσιακές δημιουργίες της, τις οποίες μπορεί να θαυμάσει το κοινό του νησιού έως τις 22 Ιουλίου, βρίσκεται και το καινούριο της σχέδιο, που είναι τα βότσαλα. “Οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολλά σχέδια με δυνατότητες μεγέθους”, σημειώνει η κ. Σαμιωτάκη. Όπως εξηγεί, υπάρχουν δύο τεχνικές, η μία βασίζεται στο μαλλί πλεξίματος και η δεύτερη στην τσόχα, υλικό το οποίο χρησιμοποιεί μόνο η ίδια στην Ελλάδα.

Έχοντας ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλές τεχνικές στο παρελθόν, η κ. Σαμιωτάκη ξεκίνησε την κατασκευή φωτιστικών το 2007. “Ως φοιτήτρια Βρεφονηπιοκομίας στα Γιάννενα, βοηθήθηκα αρκετά από τα εργαστήρια που κάναμε. Εκεί γεννήθηκε και η κατασκευή του πρώτου φωτιστικού” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι στόχος της είναι να ταξιδεύει και να παρουσιάζει τα έργα της σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ η πραγματοποίηση μίας έκθεσης στον γραφικό οικισμό της Άνω Σύρου ήταν ένα μεγάλο όνειρό της που έγινε πραγματικότητα.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 20:00 έως 01:00.