Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Παιδική Έκθεση Ζωγραφικής στην παραλία της Βάρης

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό

Με περισσότερες δράσεις απευθυνόμενες στους μικρούς δημότες της Σύρου, το γραφείο Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Χαρά Κατσαρή – Περρή, συνεχίζει το κύκλο των παιδικών εκδηλώσεων, τον οποίο άνοιξε με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Καθαρές ακτές, καθαρές θάλασσες» στην παραλία της Βάρης.

Η 1η Παιδική Έκθεση Ζωγραφικής στην παραλία έγινε φέτος πραγματικότητα Τα εκπληκτικά έργα των παιδιών κοσμούν την παραλία της Βάρης και προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού με την μοναδικότητα, την ομορφιά, τη φαντασία τους, τα καταπληκτικά τους χρώματα καθώς και τα μηνύματά τους.

Οι νικητές του διαγωνισμού

Απόλυτη νικήτρια στην απονομή των αναμνηστικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αποδείχθηκε η ανεξάντλητη δημιουργικότητα των παιδιών που μοιράστηκαν με τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού τις σκέψεις και τη φαντασία τους.

Την τελική επιλογή των πέντε έργων που απέσπασαν από ένα βραβείο, έκανε η κ. Κατσαρή – Περρή. Για την κατηγορία «αρτιότητα της εικόνα»ς βραβεύτηκε η Κωνσταντίνα Ντάφου, για την κατηγορία «το σύνθημα της ημέρας» βραβεύτηκε ο Θανάσης Αλεξανδρής, για την κατηγορία «μεικτής τεχνικής» βραβεύτηκε η Ειρήνη Ευφραιμία Παλαιολόγου, για την κατηγορία «χιούμορ» βραβεύτηκε η Μαρκέλα Μαλαμούδη και για την κατηγορία «έργο με έντονο συμβολισμό» βραβεύτηκε η Νεφέλη Γεωργυλά.

Όπως τόνισε η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κ. Χρηστιάννα Πάπιτση, επόμενος στόχος είναι να υπάρξουν πολλές δράσεις για τα παιδιά σε όλο το νησί όλο το χρόνο, ενώ δέσμευση του δήμου είναι η φιλοξενία της έκθεσης σε περισσότερες παραλίες του νησιού.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν και οι επόμενες δράσεις του γραφείου. Συγκεκριμένα, την προσεχή Τρίτη 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Μιαούλη παιδικοί αγώνες πατινιού και την Τρίτη 18 Αυγούστου στο πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη, οι μικροί καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν στο δρόμο με κιμωλία με θέμα «αγαπώ το νησί μου, περπατώ στην πόλη μου».

«Αγαπώ το νησί μου, γίνομαι παιδί στην πόλη μου»

«Επειδή το νησί μας είναι γεμάτο παιδιά, σκεφτόμαστε να απλώσουμε μέσα στη χρονιά διάφορες δράσεις για να διασκεδάσουν ή να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό, να γνωριστούν οι οικογένειες μεταξύ τους» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Κατσαρή Περρή, προσθέτοντας «μία από τις δράσεις αυτές είναι και η ζωγραφική στο δρόμο. Αντί να περπατάμε μόνο, χρησιμοποιούμε το δρόμο και ως καμβά για τη ζωγραφιά μας. Το έργο θα βρίσκεται εκεί, θα μπορεί ο καθένας να το θαυμάσει μέχρι που να σβηστεί. Δεν είναι κάτι μόνιμο. Η ζωγραφική στο δρόμο είναι μια μορφή τέχνης που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη μάλιστα υπάρχουν και φεστιβάλ δρόμου, εμείς θα το ξεκινήσουμε από τα παιδιά. Αν δούμε ότι αρέσει, θα το συνεχίσουμε. Μας ενδιαφέρει η συμμετοχή, να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά σε ένα όμορφα δομημένο πολιτιστικό πλαίσιο», κατέληξε.

Ετικέτες: