Η Πινακοθήκη Κυκλάδων υποδέχεται τους μικρούς καλλιτέχνες της Σύρου

Εργαστήρι ζωγραφικής για νέα ταλέντα

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης δίνεται στους μικρούς καλλιτέχνες του νησιού, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν από το προσεχές φθινόπωρο τις ζωγραφικές τους ικανότητες, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων Ελλήνων εικαστικών.

Η ανακαινισμένη Πινακοθήκη Κυκλάδων, η οποία φιλοξένησε το φετινό καλοκαίρι δύο από τις αξιολογότερες εκθέσεις στην πολιτιστική ιστορία όχι μόνο της Ερμούπολης, αλλά και της Σύρου γενικότερα, μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό εργαστήρι, όπου για τους επόμενους μήνες, μαθητές του νησιού θα διδάσκονται ζωγραφική δίπλα σε κορυφαία ονόματα του είδους.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμήν των εθελοντών ξεναγών, οι οποίοι προσέφεραν και αυτό το καλοκαίρι τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού.

Η αξιοσημείωτη επιτυχία των τριών παιδικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε τον Αύγουστο το Γραφείο Δημάρχου, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Χαρά Κατσαρή Περρή, έδωσε την ιδέα για τη διοργάνωση περισσοτέρων δράσεων με επίκεντρο τους μικρούς δημότες.

Η αθρόα συμμετοχή τόσο στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Καθαρές Ακτές – Καθαρές Θάλασσες, όσο και στη δράση «Αγαπώ το νησί μου, ζωγραφίζω στην πόλη μου», που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Οδού Πρωτοπαπαδάκη αποτέλεσε ένα δείγμα του ψηλού ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται από τα παιδιά της Σύρου για δράσεις καλλιτεχνικές και δημιουργικές.

Για το λόγο αυτό, οι μικροί Συριανοί ζωγράφοι θα έχουν το δικό τους χώρο για να αποτυπώσουν στον καμβά τους τα δημιουργήματα της φαντασίας τους, αλλά και αυτό που θα τους υποδείξει το μυαλό και η καρδιά τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του εργαστηρίου, αλλά και τους ζωγράφους που θα παραδίδουν μαθήματα, αναμένονται προσεχώς από το Δήμο σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού.