Για ακόμη μία χρονιά η εικαστική έκθεση “Orange Water”επιστρέφει στη Σαντορίνη και στο χώρο του Santorini Arts Factory, με δύο εκθέσεις τον Ιούνιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα

Tο “Orange Water” ανοίγει τις πύλες του

  • Παρασκευή, 3 Ιουνίου, 2016 - 06:20

Φέτος το καλοκαίρι, η εικαστική έκθεση “Orange Water”, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας, παρουσιάζει στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης τέσσερις εκθέσεις.

Οι εκθέσεις θα περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Ελληνες, Ολλανδούς και διεθνείς εικαστικούς.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της δράσης, για το καλοκαίρι του 2016, ο κύκλος δράσεων διευρύνθηκε και σε άλλες πόλεις και νησιά και περιλαμβάνει 12 εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν σε 9 χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτέμβρη. Συμμετέχουν 50 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. O τίτλος του φετινού “Orange Water” είναι “Fata Morgana” και το εννοιολογικό πλαίσιο που ορίζει τις επιλογές των έργων, αναφέρεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων.

Οι φετινές δράσεις εξελίσσονται στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Σαντορίνη, την Κρήτη, την Πάρο και την Κόρινθο, με εκθέσεις στο Ολλανδικό Ινστιτούτο, στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στον Άγιο Ρόκκο, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου, στον Άγιο Αθανάσιο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, οπότε και θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια των φετινών φεστιβαλικών δράσεων, το Santorini Arts Factory παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο «Δράση και Χειρονομία», την ατομική έκθεση της γλύπτριας Kelly με τίτλο “High Frequency Vibration” και αναδρομική ομαδική έκθεση από επιλογές έργων του “Orange Water 1” με τίτλο «Τοπίο Μνήμης».

Στην έκθεση «Τοπίο Μνήμης» συμμετέχουν οι εικαστικοί Eozen Agopian, Πάνος Αρχολέκας, Ad Arma, Λίνα Μπέμπη, Anutosh, Απόστολος Φανακίδης, Peter Heij, Δημήτρης Καρατζάς, Paulien Lethen, Πάνος Μητσόπουλος, Bert van Santen, Κυριάκος Μορταράκος, Jan Mulder, Gert van Oortmerssen, Νίκος Παπαδημητρίου, Barbara de Vries, Σπυριδούλα Πολίτη, Henk Puts, Μαρία Σχινά, John Sikking, Άγγελος Σκούρτης, Par Stromberg, Κώστας Τσώλης, Iris Zoric.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για όλη τη διάρκεια των εκθέσεων.

Για τη βραδιά των εγκαινίων του, το “Orange Water” θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, συναυλία της Angelika Dusk με είσοδο ελεύθερη για το κοινό του φεστιβάλ.

Για την περίοδο από 5 Αυγούστου έως και 30 Σεπτεμβρίου, το ORANGE WATER θα παρουσιάσει στη Σαντορίνη έργα σπουδαίων Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών από το δεύτερο κύκλο δράσεων του, “ORANGE WATER 2”, με τίτλο «Fata Morgana».

Ετικέτες: