Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών στην Άνω Σύρο

«Συροτεχνήματα» με νου και φαντασία

Στο πρώην Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στην Άνω Σύρο επέστρεψε η ευδιάθετη, χαμογελαστή και πάντα δημιουργική ομάδα των «Συροτεχνημάτων» για να παρασύρει τους επισκέπτες του μεσαιωνικού οικισμού στον γεμάτο φαντασία και αγάπη κόσμο τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει φυτικά καλλυντικά, κηραλοιφές, κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, κοσμήματα με μετάξι, βελονάκι και κλωστές, φωτιστικά από σκοινί, σουβέρ και μαγνητάκια με πρωταγωνίστρια τη Σύρο, αλλά και χειροποίητα σαπούνια με γάλα κατσίκας και μέλι, αιθέρια έλαια και τριαντάφυλλο.

Η Αργυρένια Παραμάνη, η Κατερίνα Παλαιολόγου, η Καλλιόπη Γιαπιτζόγλου και η Νικολέτα Δεναξά, που παρά τις αντιξοότητες της εποχής συνεχίζουν να δημιουργούν με πάθος και μεράκι, περιμένουν τους φίλους τους καθημερινά από τις 18:00 έως τις 24:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 18 Αυγούστου.

Τέχνη και κοινωνική προσφορά

Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων θα δοθούν στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου. Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Παραμάνη εξηγεί ότι στόχος της ομάδας είναι η οικονομική ενίσχυση συλλόγων και φορέων του νησιού που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων από τη χειμερινή έκθεση των Συροτεχνημάτων δόθηκε στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων.

«Η ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε φιλανθρωπικό μας κάλεσμα είναι ιδιαιτέρως θερμή και χαιρόμαστε πάρα πολύ που η Σύρος διαθέτει το μοναδικό χάρισμα να συνδυάζει την τέχνη με την κοινωνική προσφορά, αποδεικνύοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των κατοίκων της είναι ισχυρές» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι ευλογία να εισπράττεις καθημερινά όμορφα χαμόγελα και κολακευτικά σχόλια από ανθρώπους που θαυμάζουν το έργο σου και δέχονται με ανοιχτές αγκάλες κάθε νέα δημιουργική πρόταση.