Λαικές φωνές και μουσικές πλημμύρισαν την έπαυλη Τσιροπινά

Από τις σημαντικότερες συναυλίες της χρονιάς

Μπορεί να χαρακτηριστεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, αλλά και όλης της χρονιάς.

Ο λόγος για τη συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη και του Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Δύο χαρακτηριστικές λαϊκές φωνές, που πλημμύρισαν στην κυριολεξία, το χώρο της έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία και ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες Συριανούς, αλλά και επισκέπτες του νησιού.

Ο Βαγγέλης Κορακάκης και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, για μια ακόμη φορά συναντήθηκαν επί σκηνής ερμηνεύοντας τραγούδια από την κοινή τους δισκογραφία, καθώς και τραγούδια δημιουργών της γενιάς τους που γράφουν ιστορία άλλα και επιλεγμένα παλιότερα λαϊκά.Τραγούδια, όπως “Πρώτο φθινόπωρο”, “Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε”, “Στη σκέψη της τρελής” και πολλά άλλα, έκαναν τους θεατές να χορέψουμε και να σιγοτραγουδήσουν.

Και φυσικά ο Βαγγέλης Κορακάκης ερμήνευσε τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, με πρώτο από όλα τον “ύμνο” του νησιού τη “Φραγκοσυριανή”.

Η προσέλευση του κοινού έσπασε τα “ταμεία”, αφού από έναν πρώτο υπολογισμό, περίπου 800 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία, με τον πρόεδρο του ΟΠΑΣ, Γιάννη Κεράνη, να δηλώνει ότι “η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια”.

Να σημειωθεί ότι για την μεγάλη επιτυχία της συναυλίας, μεγάλο μερίδιο “ευθύνης”, έχει και ο συλλέκτης, Κώστας Ιωαννίδης, ο οποίος κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων.

Ετικέτες: